Loading...
 
 • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθιερώσει την 12η Νοεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας με στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για μια από τις συνηθέστερες και ενίοτε απειλητικές λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, η οποία παρουσιάζει υψηλά ποσοστά νόσησης και θνησιμότητας σε παγκόσμια κλίμακα. Από τα επιδημιολογικά δεδομένα αποτυπώνεται ότι η πνευμονιοκοκκική πνευμονία αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου σε παιδιά έως πέντε ετών, ενώ εμφανίζει θνητότητα μεγαλύτερη του 15% σε ευαίσθητους πληθυσμούς όπως σε άτομα άνω των 65 ετών, ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, για παράδειγμα βρογχικό άσθμα ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, οι καπνιστές καθώς και ασθενείς που πάσχουν από  καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, αλκοολισμό κλπ.  Αν και οποιοσδήποτε μπορεί να προσβληθεί από πνευμονία, ακόμα και υγιή άτομα σε καλή φυσική κατάσταση, ωστόσο περισσότερο πιθανόν είναι να τα μικρόβια να προσβάλουν άτομα με επηρεασμένο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις εκδηλώνονται περισσότερο συχνά κατά τη χειμερινή περίοδο λόγω συγχρωτισμού και κλιματικών συνθηκών, αλλά κατά την αρχή της εαρινής περιόδου.
  Τρίτη 12 Νοέ 2019
   
 • Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και ο 37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας ενώνουν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της πρόληψης, συμπληρώνοντας πλέον επτά χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας, με την ευγενική χορηγία της Pfizer Hellas.

  Στην καθιερωμένη Κοινή Συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 για την ανακοίνωση της συνεργασίας, παρέστησαν, o Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας Βασίλης, εκ μέρους του Δ.Σ της Ε.Π.Ε, ο κ. Στέλιος Λουκίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας, Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Ε.Κ.Π.Α, Νοσοκομείο «Αττικόν» καθώς και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, κ. Κώστας ΠαναγόπουλοςΣτην εκδήλωση, επίσης συμμετείχε, ως προσκεκλημένη ομιλήτρια, η κα. Παρασκευή ΚατσαούνουΕπίκουρη Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. και Υπεύθυνη της Ομάδας Λοιμώξεων Αναπνευστικού Συστήματος της Ε.Π.Ε
  Δευτέρα 04 Νοέ 2019
   
 • Το Σεπτέμβριο του 2019 στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της Μαδρίτης η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Eταιρεία τροποποίησε το καταστατικό της σε ότι αφορά στη στάση των μελών της σε δραστηριότητες που αφορούν καπνικά προϊόντα.

  Συγκεκριμένα επέκτεινε την ισχύουσα απαγόρευση, στα μέλη της, να δέχονται άμεση ή έμμεση (real or perceived relationship) χρηματοδότηση από την καπνοβιομηχανία.

  Η απαγόρευση, αρχής γενομένης από 1 Ιανουαρίου του 2020, θα αφορά και σε δραστηριότητες, που περιέχουν άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση, και αφορούν στα νεότερα  καπνικά προϊόντα (ηλεκτρονικό τσιγάρο και θερμαινόμενο τσιγάρο).
  Πέμπτη 24 Οκτ 2019
   
 • Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 την επιστημονική εκδήλωση με θέμα: Η Πνευμονολογία κοντά στον Πνευμονολόγο στο ξενοδοχείο ΑΝΑΝΤΙ στα Τρίκαλα.

  Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε από εδώ
  Τρίτη 22 Οκτ 2019
   
558 Αντικείμενα. Σελίδα 1/140
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 Ενημέρωση ασθενών με πρόβλημα αναπνευστικής ανεπάρκειας 

 

Επιστημονική ενημέρωση

για τους Επιστήμονες της Υγείας