Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Τρίτη 18 Ιούν 2019
  Το Δ.Σ. της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το χαμό του συναδέλφου Ιωάννη Θ. Ντάνου, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του συνέβαλε στην προώθηση και την ανάδειξη της πνευμονολογίας-φυματιολογίας στην Ελλάδα.
   
  Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 
   
 • Δευτέρα 10 Ιούν 2019
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκαν στο γραφείο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας οι εξετάσεις των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας για την ανάδειξη των δυο συμμετεχόντων - ειδικευομένων που θα παρακολουθήσουν το ERS Congress 2019 στη Μαδρίτη.

  Οι ειδικευόμενοι που αναδείχτηκαν μετά από γραπτές εξετάσεις είναι ο Κατσαράς Ματθαίος και η Ειρήνη Ζαρβού. Στις εξετάσεις μπορούσε να συμμετέχει όποιος είχε παρακολουθήσει το 80% του συνόλου του φετινού κύκλου μαθημάτων.

   
 • Πέμπτη 06 Ιούν 2019
  Η ιστοσελίδα για το 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Hilton έχει τεθεί σε λειτουργία, με ηλεκτρονική διεύθυνση: www.28pneumonologiko2019.gr

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για κάθε θέμα που αφορά στη διοργάνωση και τις εργασίες του Συνεδρίου.
   
 • Παρασκευή 07 Ιούν 2019
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την Ομάδα Εργασίας της Φυματίωσης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας διοργανώνουν το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 την επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση  της φυματίωσης».

  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 11:00πμ στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε από εδώ
   
 • Πέμπτη 06 Ιούν 2019
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία πραγματοποιεί από 5-8 Ιουνίου 2019 δράση σπιρομετρήσεων στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας στο χώρο του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας, καθώς και στον Εύδηλο Ικαρίας στο χώρο του Κ.Υ. Ευδήλου. 

  Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 οι γιατροί θα συζητήσουν μεταξύ τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

  Το πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ
   
 • Παρασκευή 31 Μάι 2019
  Κάθε χρόνο, η 31 Μαΐου ορίζεται, από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και  άλλους συνεργαζόμενους οργανισμούς, ως Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καπνίσματος.

  Ο διαχρονικός σκοπός της καθιερωμένης πλέον αυτής μέρας είναι:

  1. Να τονισθούν οι κίνδυνοι για την υγεία και όχι μόνο, που σχετίζονται με την χρήση καπνού

  2. Να προταθούν και να εφαρμοστούν πολιτικές ώστε να ελαττωθεί η κατανάλωση του καπνού.

   
 • Πέμπτη 30 Μάι 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εξετάσεις των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας για την ανάδειξη των δυο συμμετεχόντων - ειδικευομένων που θα παρακολουθήσουν το ERS Congress 2019 στην Μαδρίτη  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 16:30 στο γραφείο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΝΝΘΑ «Η Σωτήρια», Κτίριο Θ, 1ος όροφος).

  Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι συμμετέχοντες - ειδικευόμενους, οι οποίοι  έχουν συμπληρώσει τα 2/3 σε  παρουσίες σε αυτόν τον κύκλο των  μαθημάτων.

  Η ΕΠΕ πιστεύει ότι δεδομένων των συγκυριών οφείλει να υποστηρίξει τους νέους συναδέλφους δίνοντας τους τη δυνατότητα να διευρύνουν τις επιστημονικές τους γνώσεις.
   
 • Παρασκευή 31 Μάι 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η 31η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 15:00 μ.μ. στο γραφείο της ΕΠΕ στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία". 

  Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της 31ης  Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ είναι τα εξής:         
   
 • Τρίτη 21 Μάι 2019

  Το Πνευμονολογικό - Φυματιολογικό τμήμα του ΒΠΓΝΗ σας προσκαλεί στην 1η Μετεκπαιδευτική
  Ημερίδα Φυματίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στο Ηράκλειο Κρήτης με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

  Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει μια βαθιά παράδοση στην Φυματίωση, αφού το 1953 εγκαινιάζεται και
  ονομάζεται Παγκρήτιο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Φυματιόντων και λειτουργεί ως Σανατόριο.

  Το πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το βρείτε από εδώ

  Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν!

   
 • Παρασκευή 24 Μάι 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το άσθμα, «Rethink your Normal», μία πρωτοβουλία της GLAXOSMITHKLINE (GSK) μέσω των social media με τη συμμέτοχη πνευμονολόγων από διάφορες πόλεις της Ελλάδος άλλα και γνωστών προσωπικοτήτων, η καμπάνια στοχεύει στο να σπάσει τα στερεότυπα για το άσθμα.

  Eπιπλέον, η καμπάνια θα προτρέπει το κοινό να συμπληρώσει το άσθμα control test (www.asthmacontroltest.com) προκείμενου να ενημερωθεί σχετικά με τον έλεγχο του άσθματος.

  Για να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια μπορείτε να την ακολουθήσετε στο facebook στην έξης διεύθυνση: www.facebook.com/rethinkyournormal.greece/

   
537 Αντικείμενα. Σελίδα 1/54
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10