Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ Της ΕΠΕ, 5 Νοεμβρίου 2020
10 Nov 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι/μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 και ασχολήθηκε με 21 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις  απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας.

1. Αποτίμηση των εκδηλώσεων της Προεδρίας της Δημοκρατίας και του Δήμου Αθηναίων ως επιτυχημένες με σημαντική προβολή της ειδικότητας.

2. Συνάντηση μελών του ΔΣ της ΕΠΕ με μέλη του ΔΣ της ΕΠΝΕΛ. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και εστάλησαν γραπτές προτάσεις προς το ΔΣ της ΕΠΝΕΛ. Μόλις ολοκληρωθεί η απάντηση της ΕΠΝΕΛ θα ενημερώσουμε τα μέλη μας. Ανάλογη συζήτηση θα γίνει και με την ΕΝΘΕ όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

3. Το Πανελλήνιο Πνευμονολογικό  Συνέδριο θα διεξαχθεί στις  17-20/12/2020 σε υβριδική μορφή με παράλληλη διαδικτυακή παρακολούθηση. Οι ανακοινώσεις εργασιών θα γίνουν όλες διαδικτυακά σαν e poster με διαδραστική συμμετοχή. Παρακαλούμε να υποστηρίξετε το Συνέδριο πραγματοποιώντας την εγγραφή σας.

4. Συζητήθηκε η αλλαγή του Καταστατικού. Κατατέθηκαν οι προτάσεις και εστάλησαν στο νομικό σύμβουλο με σκοπό την έγκρισή τους. Κύρια σημεία:  

- Διαδικτυακή ψηφοφορία

- Εκπρόσωπος ειδικευομένων στο ΔΣ

- Περιορισμός στη δυνατότητα συνεχών υποψηφιοτήτων/Συντονιστές Ομάδων Εργασίας μέγιστο 2 θητείες

- Ο Αναπλ. Γραμματέας ονομάζεται Ειδικός Γραμματέας με αντικείμενο την εκπαίδευση.

5. Αναβάθμιση Ομάδων Εργασίας με περισσότερη συμμετοχή στις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της Εταιρείας. Διαδικτυακή ψηφοφορία των επικεφαλής  που θα εφαρμοστεί άμεσα. Οργάνωση ειδικής συνάντησης κάθε Μάιο με σκοπό οι ομάδες εργασίας να συμμετέχουν στο σχεδιασμό του Ετήσιου Συνεδρίου της Εταιρείας. Αποφασίστηκε η δημιουργία Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ο διαχωρισμός της Εντατικής θεραπείας ως ανεξάρτητη ομάδα. Η ομάδα μετά το διαχωρισμό της από την Εντατική Θεραπεία ονομάζεται: Φυσιολογία αναπνοής-Πνευμονική Κυκλοφορία -Αποκατάσταση.

6. Συνεργασία με Εταιρία Προβολής και Επικοινωνίας σε σταθερή βάση για τη προβολή της ειδικότητας. Ελήφθησαν 3 προσφορές και αξιολογούνται.

7. Διαπραγμάτευση με Εκδοτικούς Οίκους του εξωτερικού για την πώληση των δικαιωμάτων του περιοδικού «Πνεύμων» με σκοπό την αναβάθμιση του και την είσοδο του στο Pubmed.

8. Στις αρχές του 2021 συνεργασία προώθησης του ρόλου των Πνευμονολόγων στο καρκίνο του πνεύμονα. Έχει ήδη συζητηθεί το πλάνο και έχει βρεθεί η χρηματοδότηση.

9. Έναρξη διετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος. Ξεκινάει με Webinar για τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων και τί πρέπει να γνωρίζει για τα τωρινά δεδομένα ο Πνευμονολόγος (2-12-2020).

10. Το Αναπληρωματικό  Μέλος κ Γεράσιμος Απολλωνάτος με βάση το καταστατικό θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΔΣ εκπροσωπώντας τη πρωτοβάθμια φροντίδα.

11. Δημιουργία Επιτροπής Ελέγχου Καπνού, στα πρότυπα του Tobacco Control Committee ERS.

12. Οδηγίες για το προεγχειρητικό έλεγχο αναπνευστικού  και το ρόλο του Πνευμονολόγου. Συγκροτήθηκε η Ομάδα Συγγραφής με την εποπτεία του Αντιπροέδρου κ Τζανάκη με συμμετοχή συναδέλφων από όλες τις βαθμίδες φροντίδας. Σκοπός να περάσουν από το ΚΕΣΥ και να γίνει ενημέρωση όλων των φορέων υγείας που εμπλέκονται στο θέμα.

13. Οδηγίες για την διαχείριση ασθενών με COVID-19 που απομονώνονται κατ’ οίκον. Συγκροτήθηκε Ομάδα Συγγραφής με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Καλομενίδη και τον Επιμελητή Α’ κ. Χειλά. Συμμετέχουν 2 ακόμα  ιατροί του ΕΣΥ και 3 ιδιώτες πνευμονολόγοι από όλη την Ελλάδα. Σύντομα θα είναι διαθέσιμες.

14. Παρέμβαση στο ΚΕΣΥ και στο Υπουργείο Υγείας με σκοπό την επαναδιατύπωση του ρόλου του Πνευμονολόγου στις θωρακοσκοπήσεις [medical thoracoscopy]. Το κείμενο συνέταξαν οι συνάδελφοι Γ.  Στρατάκος και Φ.  Εμμανουήλ.

15. Για το θέμα της ανανέωσης συσκευών ύπνου ζητήθηκε από την Ομάδα Ύπνου της ΕΠΕ να απαντήσει πως θα λυθεί πρακτικά το θέμα. Το ΔΣ έστειλε τις δικές του προτάσεις και σύντομα θα επακολουθήσει ενημέρωση.

16. Αναμόρφωση του ιστότοπου της ΕΠΕ

Με τιμή,

Το ΔΣ της ΕΠΕ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne