Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ Της ΕΠΕ, 21 Δεκεμβρίου 2020
07 Jan 2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 21 Δεκεμβρίου και ασχολήθηκε  με 19 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας.

1. Έγινε ένας συνοπτικός απολογισμός του 29ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου: 4 συνεδριακές ημέρες, >2.000 Συμμετέχοντες - 166 Ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό -  4 Συνεδριακές ημέρες 46 Συνεδρίες, 57,5 ώρες Επιστημονικού Προγράμματος, 208 E-posters, 11 Δορυφορικά Συμπόσια, 18 Χορηγοί Εταιρείες, περισσότερα από 350 άτομα σε κάθε συνεδρία.

Κήρυξη Έναρξης από το Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Εναρκτήρια Ομιλία από τον καθηγητή κ. Η. Μόσιαλο. 

2. Αποφασίστηκε να γίνει έκτακτη διαδικτυακή εκπαιδευτική διαδικασία στις 9 Ιανουαρίου 2021 με θέμα "Θέσεις ΕΠΕ για τον Εμβολιασμό έναντι του Sars-Cov2"
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι θέσεις της ΕΠΕ μετά από διαβούλευση με ειδικούς.

3. Αποφασίστηκε η προκήρυξη του επόμενου 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου για τον Δεκέμβριο του 2021.  

4. Παρελήφθη και επεξεργάζεται μετά από ενημέρωση και του καθηγητή κ. Μπούρου πρόταση για τη διαχείριση του περιοδικού "Πνεύμων" από Εκδοτικό Οίκο του εξωτερικού.

5. Αποφασίστηκε η σταθερή παροχή νομικών υπηρεσιών στην ΕΠΕ από νομικό γραφείο. Το 2021 θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

6. Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα ‘’ Πρόσεξε τα πνευμόνια σου’’ με νέα θεματολογία.

7. Αποφασίστηκε προγραμματισμός και συνάντηση με την Ομάδα Αιγαίου στα πλαίσια της συνεργασίας που υπάρχει.

8. Εγκρίθηκε η πρόταση του συναδέλφου κ. Κοσμά για Πανελλήνια Πλατφόρμα για καταγραφή δεδομένων ασθενών έλλειψη α1 αντιθρυψίνης.

9. Συζητήθηκε η πρόταση της Εταιρείας Γενικής Ιατρικής ΕΛΕΓΕΙΑ για εκπαιδευτική συνεργασία και συζήτηση θεμάτων που αφορούν τις δύο Εταιρείες. Προηγήθηκε τηλεφώνημα μέλους του ΔΣ της ΕΛΕΓΕΙΑ προς το Πρόεδρο της ΕΠΕ με θέμα που αφορά τις σχέσεις των δύο Εταιρειών. Το ΔΣ αποφάσισε να γίνει διερευνητική διαδικτυακή συνάντηση του Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΕΠΕ με την ΕΛΕΓΕΙΑ. Η θέση των μελών του ΔΣ είναι ότι οποιαδήποτε εκπαιδευτική συνεργασία θα πρέπει να αφορά την παραπομπή στον ειδικό.

10. Εστάλησαν οι Ελληνικές Οδηγίες ΧΑΠ στο περιοδικό Πνεύμων για δημοσίευση και στον ΕΟΔΥ με σκοπό να λάβουν την ονομασία Εθνικές οδηγίες.

11. Συζητήθηκε πρόταση του Προέδρου της ΕΠΕ για ενοικίαση πλατφόρμας τηλεϊατρικής με σκοπό πιλοτικά να δοθεί δυνατότητα σε ιδιώτες πνευμονολόγους να την χρησιμοποιούν με την αιγίδα και την οικονομική κάλυψη της ΕΠΕ. Ζητήθηκε χορηγία από την εταιρία Astra Zeneca.

12. Αποφασίστηκε η Οργάνωση Task force COVID-19 που θα καλύψει όλες τις πτυχές της νόσου. Απώτερος σκοπός η δημοσίευση του σε Διεθνές Περιοδικό. Υπεύθυνες από το ΔΣ είναι: Ν. Ροβίνα και Π. Κατσαούνου.

13. Επικυρώθηκαν οι εκλογές Συντονιστών Ομάδων Εργασίας για τη τριετία 2020-2023.

Με τιμή,
Το ΔΣ της ΕΠΕ

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne