Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Πέμπτη 06 Ιούν 2019
  Η ιστοσελίδα για το 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Δεκεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Hilton έχει τεθεί σε λειτουργία, με ηλεκτρονική διεύθυνση: www.28pneumonologiko2019.gr

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για κάθε θέμα που αφορά στη διοργάνωση και τις εργασίες του Συνεδρίου.
   
 • Παρασκευή 07 Ιούν 2019
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την Ομάδα Εργασίας της Φυματίωσης σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας διοργανώνουν το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 την επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Σύγχρονη διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση  της φυματίωσης».

  Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 11:00πμ στο Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το βρείτε από εδώ
   
 • Πέμπτη 06 Ιούν 2019
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία πραγματοποιεί από 5-8 Ιουνίου 2019 δράση σπιρομετρήσεων στον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας στο χώρο του Γ.Ν. – Κ.Υ. Ικαρίας, καθώς και στον Εύδηλο Ικαρίας στο χώρο του Κ.Υ. Ευδήλου. 

  Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 οι γιατροί θα συζητήσουν μεταξύ τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

  Το πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ
   
 • Παρασκευή 31 Μάι 2019
  Κάθε χρόνο, η 31 Μαΐου ορίζεται, από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και  άλλους συνεργαζόμενους οργανισμούς, ως Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καπνίσματος.

  Ο διαχρονικός σκοπός της καθιερωμένης πλέον αυτής μέρας είναι:

  1. Να τονισθούν οι κίνδυνοι για την υγεία και όχι μόνο, που σχετίζονται με την χρήση καπνού

  2. Να προταθούν και να εφαρμοστούν πολιτικές ώστε να ελαττωθεί η κατανάλωση του καπνού.

   
 • Πέμπτη 30 Μάι 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εξετάσεις των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας για την ανάδειξη των δυο συμμετεχόντων - ειδικευομένων που θα παρακολουθήσουν το ERS Congress 2019 στην Μαδρίτη  θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 16:30 στο γραφείο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΝΝΘΑ «Η Σωτήρια», Κτίριο Θ, 1ος όροφος).

  Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις έχουν οι συμμετέχοντες - ειδικευόμενους, οι οποίοι  έχουν συμπληρώσει τα 2/3 σε  παρουσίες σε αυτόν τον κύκλο των  μαθημάτων.

  Η ΕΠΕ πιστεύει ότι δεδομένων των συγκυριών οφείλει να υποστηρίξει τους νέους συναδέλφους δίνοντας τους τη δυνατότητα να διευρύνουν τις επιστημονικές τους γνώσεις.
   
 • Παρασκευή 31 Μάι 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η 31η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στις 15:00 μ.μ. στο γραφείο της ΕΠΕ στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία". 

  Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της 31ης  Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ είναι τα εξής:         
   
 • Τρίτη 21 Μάι 2019

  Το Πνευμονολογικό - Φυματιολογικό τμήμα του ΒΠΓΝΗ σας προσκαλεί στην 1η Μετεκπαιδευτική
  Ημερίδα Φυματίωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 στο Ηράκλειο Κρήτης με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

  Το Βενιζέλειο Νοσοκομείο έχει μια βαθιά παράδοση στην Φυματίωση, αφού το 1953 εγκαινιάζεται και
  ονομάζεται Παγκρήτιο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Φυματιόντων και λειτουργεί ως Σανατόριο.

  Το πρόγραμμα της Ημερίδας μπορείτε να το βρείτε από εδώ

  Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν!

   
 • Παρασκευή 24 Μάι 2019

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για το άσθμα, «Rethink your Normal», μία πρωτοβουλία της GLAXOSMITHKLINE (GSK) μέσω των social media με τη συμμέτοχη πνευμονολόγων από διάφορες πόλεις της Ελλάδος άλλα και γνωστών προσωπικοτήτων, η καμπάνια στοχεύει στο να σπάσει τα στερεότυπα για το άσθμα.

  Eπιπλέον, η καμπάνια θα προτρέπει το κοινό να συμπληρώσει το άσθμα control test (www.asthmacontroltest.com) προκείμενου να ενημερωθεί σχετικά με τον έλεγχο του άσθματος.

  Για να μάθετε περισσότερα για την καμπάνια μπορείτε να την ακολουθήσετε στο facebook στην έξης διεύθυνση: www.facebook.com/rethinkyournormal.greece/

   
 • Σάββατο 25 Μάι 2019
  Τα Τμήματα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας και Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, λειτουργούν Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο: «Άσκηση, Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση».

  Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές για το ακαδ. έτος 2019-2020 να υποβάλουν στη Γραμματεία του ΔΠΜΣ τα παρακάτω δικαιολογητικά:
   
 • Πέμπτη 23 Μάι 2019

  Οι Ινωτικές Διάμεσες Πνευμονοπάθειες, με προεξάρχουσα την Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση, αποτελούν το μεγαλύτερο διαγνωστικό πρόβλημα της ειδικότητας μας στην καθημέρα κλινική πράξη. Η δυσμενής πρόγνωση (πολλές φορές χειρότερη από αυτή του καρκίνου του πνεύμονα), η έλλειψη αποτελεσματικών θεραπειών και κυρίως τα συχνά δυσδιάκριτα διαγνωστικά όρια τους, καθιστούν την προσέγγιση τους ιδιαίτερα προβληματική. Η Ομάδα Εργασίας των Διαμέσων Νοσημάτων Πνεύμονα του ΕΚΠΑ με επικεφαλή τον καθηγητή Πνευμονολογίας κο Μπούρο Δημοσθένη και τον Ακαδημαϊκό Υπότροφο του ΕΚΠΑ, κο Τζουβελέκη Αργύρη, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχεδίασε την παρακάτω δημοσκόπηση (survey), με την ονομασία ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ (ΠΡΟβληματισμοί στη ΔΙΑγνωση και Θεραπεία της πνευμονικήΣ ίνωσΗς), η οποία περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικές με διαγνωστικούς και θεραπευτικούς προβληματισμούς της καθημέρα ιατρικής πράξης.

  Στη δημοσκόπηση (survey) ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗ μπορείτε να συμμετέχετε από το ακόλουθο link: www.surveymonkey.com/r/N7HMGRJ

   
545 Αντικείμενα. Σελίδα 2/55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10