Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Τετάρτη 24 Απρ 2019
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Εuropean Bronchiectasis and NTM Workshop, το οποίο θα λάβει χώρα αυτόν το χρόνο στη Βιέννη, 6-8 Ιουλίου 2019.

  Το προκαταρκτικό πρόγραμμα του Εuropean Bronchiectasis and NTM Workshop μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ

  Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Workshop από το ακόλουθο Link: http://www.ntmbronchiectasis.org/ 

   
 • Τρίτη 23 Απρ 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το επόμενο μάθημα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου 2019 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», όπου αρχίζει η ενότητα των μαθημάτων για τον Ύπνο.

  Πρόγραμμα Τετάρτης  8 Μαΐου 2019

  17:00 Εισαγωγή στον ύπνο - Εμμανουήλ Βαγιάκης

  18:00 Διαγνωστικές εξετάσεις της Ιατρικής του Ύπνου - Εμμανουήλ Βαγιάκης

   
 • Κυριακή 21 Απρ 2019
  Σύσσωμη η οικογένεια της Ελληνικής & Κυπριακής Πνευμονολογίας θρηνεί για την πρόωρη απώλεια του γιατρού, συναδέλφου, δάσκαλου και φίλου Στέλιου Μιχαηλίδη. Ο Στέλιος, ένα εξαιρετικό επιστημονικό μυαλό, ένας βαθύς γνώστης της Ιατρικής αλλά και της ζωής, ένας μεταδοτικός δάσκαλος αλλά και μία έντονα χαρισματική προσωπικότητα, έφυγε γρήγορα από κοντά μας για το αιώνιο ταξίδι.

  Όλοι οι φίλοι του που είχαμε την τιμή και την τύχη να τον γνωρίζουμε από κοντά είχαμε και θα έχουμε πάντα τις καλύτερες αναμνήσεις από την συμπόρευση μας με τον Στέλιο. Η αυθόρμητη αναγνώριση όλων μας για τις ιατρικές ικανότητες και την ανθρώπινη ποιότητά του, η αγάπη και ο θαυμασμός  που έχουμε όλοι μας μέσα στο μυαλό μας και στην καρδιά μας είναι η αδιαπραγμάτευτη περιουσία που απέκτησε ο Στέλιος από την Ιατρική.

  Τον Στέλιο δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και οι σκέψεις μας τώρα, αυτές τις δύσκολες στιγμές, είναι στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε Στέλιο.   

  Το κείμενο γράφτηκε από τον Πνευμονολόγο Ε. Κοσμά και εκφράζει απόλυτα το ΔΣ της ΕΠΕ.

   
 • Παρασκευή 15 Μάρ 2019
  Η Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας διοργανώνει για 12η χρονιά Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Επαγγελματίες της Υγείας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την Oργάνωση Ιατρειών Διακοπής Καπνίσματος.

  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Απριλίου 2019, στην Αθήνα στο αμφιθέατρο του ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε από εδώ
   
 • Τρίτη 09 Απρ 2019

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο σημερινό μάθημα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019 θα υπάρξει έκτακτη αλλαγή στο πρόγραμμα και το μάθημα διαμορφώνεται ως εξής:

  Πρόγραμμα Τετάρτης  17 Απριλίου 2019

  Προεδρείο: Χαράλαμπος Μόσχος 

  17:00 Συνήθη νοσήματα μεσοθωρακίου - Κωνσταντίνος  Σάμιτας

  18:00 Πνευμοθώρακας : Παθοφυσιολογία - Γρηγόρης  Στρατάκος

   
 • Δευτέρα 08 Απρ 2019
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 7ο Ετήσιο Σεμινάριο «Παλαιάς Βουλής» για τις Διάχυτες Διάμεσες Πνευμονοπάθειες θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ιστορικό αυτό χώρο στις 20 και 21 Απριλίου 2019.
   
 • Δευτέρα 08 Απρ 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 την επιστημονική εκδήλωση με θέμα: Η Πνευμονολογία κοντά στον Πνευμονολόγο στο ξενοδοχείο Μαίναλον στην Τρίπολη.

  Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε από εδώ
   
 • Παρασκευή 01 Μάρ 2019

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και το American College of Chest Physicians (CHEST) διοργανώνουν το CHEST Regional Congress 2019 στην Αθήνα στις 27-29 Ιουνίου 2019.

  Για το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει γίνει προσεκτική επιλογή της θεματολογίας από την έγκριτη επιστημονική του επιτροπή, με έμφαση στις νεώτερες εξελίξεις που αφορούν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος μεταξύ των οποίων ΧΑΠ, άσθμα, καρκίνο του πνεύμονα και διάμεσες  πνευμονοπάθειες.

  Αναλυτικά το επιστημονικό πρόγραμμα μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ

   
 • Παρασκευή 15 Φεβ 2019
  Αγαπητοί συνάδελφοι,
   
  H Oμάδα Eργασίας της ΕΠΕ "Φυσιολογία & Παθοφυσιολογία του Αναπνευστικού Συστήματος – Εντατική Θεραπεία – Πνευμονική Υπέρταση" οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο "Ο βαρέως πάσχων ασθενής ένα βήμα πριν τη ΜΕΘ", που θα πραγματοποιηθεί στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία" στις 6 και 7 Απριλίου 2019.
   
  Προκαταρκτικό πρόγραμμα εδώ

  Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν!
   
  Επειδή το σεμινάριο περιλαμβάνει μέρος "Hands on" παρακαλείσθε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019 στο htsinfo@otenet.gr για την καλύτερη οργάνωση των ομάδων.
   
 • Τρίτη 02 Απρ 2019
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το μάθημα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

  Πρόγραμμα Τετάρτης 3 Απριλίου 2019

  Προεδρείο: Χαράλαμπος Μόσχος

  17:00 Διιδρωματικές υπεζωκοτικές συλλογές - Ιωάννης Καλομενίδης 

  17: 40 Πνευμοθώρακας: Παθοφυσιολογία - Διάγνωση & Θεραπεία - Γρηγόρης Στρατάκος & Κωνσταντίνος Βάχλας
   
545 Αντικείμενα. Σελίδα 4/55
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10