Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Τετάρτη 15 Νοέ 2017
  Το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι», διοργανώνει το 20ο Θεματικό Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Ιατρικής με θέμα «ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ» με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 24 & 25 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
   
  Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να δείτε το συνημμένο τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου ή και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.icutopics.com
   
   
 • Τετάρτη 15 Νοέ 2017
  Η ΧΑΠ είναι η 5η αιτία θανάτου παγκοσμίως και θα ανέβει στην 3η έως το 2020.

  Ευθύνεται κάθε χρόνο για περισσότερους από τρία εκατομμύρια θανάτους στον πλανήτη μας και εκτιμάται ότι προκαλεί παγκοσμίως περισσότερες από 29 εκατομμύρια χρόνια ζωής σε συνθήκες αναπηρίας (disability-adjusted life-years). 

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον «σιωπηλό δολοφόνο»,την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ, στις 15 Νοεμβρίου 2017.


  Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:
   
 • Δευτέρα 16 Οκτ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στην προσπάθειά της για βελτίωση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών στην Πνευμονολογία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 13ο στη σειρά Εκπαιδευτικό Φροντιστήριο-Εκπαίδευση στην Πνευμονολογία, που συνδυάζει την τεκμηριωμένη θεωρία με την σύγχρονη κλινική πρακτική (Pulmonary Board Review Refreshing Course) στις 6 με 8 Οκτωβρίου 2017 στο Ναύπλιο.
   
 • Παρασκευή 22 Σεπ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) θέλοντας να ενισχύσει το κλινικό σας έργο και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει την ιατρική κοινότητα στη σημασία της παρακολούθησης του άσθματος, έχει θέσει υπό την αιγίδα της το πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών «Παρακολουθώ το άσθμα μου» σε όλη την Ελλάδα.
   
 • Σάββατο 04 Νοέ 2017
  Το Τελικό Πρόγραμμα του 26ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το δείτε από εδώ


   
 • Σάββατο 04 Νοέ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  Σας ενημερώνουμε ότι στο 26ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των ομάδων εργασίας για την ανάδειξη των συντονιστών τους.Τα μέλη των ομάδων παρακαλούνται να προσέλθουν στις συνεδριάσεις την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017. 

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνάντηση της ομάδας ΧΑΠ αντί της Παρασκευής το μεσημέρι θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 14.30, στην αίθουσα Α αμέσως μετά την λήξη του δορυφορικού τραπεζιού.

  Το πρόγραμμα της συνάντησης των ομάδων εργασίας είναι το εξής:
   
 • Τρίτη 07 Νοέ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας εφιστούμε την προσοχή στο ότι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου το πρωί γύρω από τον χώρο του συνεδρίου θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της διεξαγωγής του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας. Κλειστές θα είναι οι Λ. Μεσογείων, Κηφισίας, Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ η οδός Μιχαλακοπούλου θα είναι ανοιχτή. Το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργεί κανονικά.
  Παρακαλούμε να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευση σας στις εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνεδρίες της Κυριακής.
   
 • Πέμπτη 02 Νοέ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  Η 7η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 στις 3:30μ.μ. στο γραφείο της ΕΠΕ στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία".

  Παρακάτω ανακοινώνονται τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης. 
   
 • Παρασκευή 27 Οκτ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, εδραιώνοντας την εξαιρετική συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ, θα είναι για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά Θεσμικός Εταίρος του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού στο πλαίσιο των δράσεων της ενημερωτικής εκστρατείας «Μεγαλώνουμε με Υγεία».

  Η συνεργασία αυτή, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του ΣΕΓΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 στην Αίγλη Ζαππείου. 
   
 • Τετάρτη 25 Οκτ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η 6η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 στις 3:30μ.μ. στο γραφείο της ΕΠΕ στο ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία".

  Παρακάτω ανακοινώνονται τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης. 
   
373 Αντικείμενα. Σελίδα 4/38
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10