Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Τρίτη 15 Νοέ 2016
  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) οργανώνει παγκοσμίως εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διακοπή καπνίσματος στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Στόχος είναι η εκπαίδευση λειτουργών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για την εφαρμογή βραχείας συμβουλευτικής (brief advice) για την κινητοποίηση της διακοπής καπνίσματος. Μετά από πρωτοβουλία της καθηγήτριας Πνευμονολογίας Χρ. Γκράτζιου, η έναρξη της εφαρμογής του παγκόσμιου προγράμματος γίνεται με το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να οργανώνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, στις 25-26 Νοεμβρίου 2016.
   
 • Τρίτη 15 Νοέ 2016

  Με το μήνυμα «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!», οι δρομείς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ) έτρεξαν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, δίνοντας για άλλη μια χρονιά δυναμικά το παρόν σε ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χώρας μας.

   
 • Τρίτη 25 Οκτ 2016

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) πραγματοποίησε συνάντηση την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, και ώρα 12.30΄στη Βουλή των Ελλήνων με τον Α΄Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Αναστάσιο Κουράκη και τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νικόλαο Μανιό,  με θέμα την καταγραφή των προβλημάτων και την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση της Φυματίωσης στην Ελλάδα.

   
 • Τρίτη 04 Οκτ 2016
  Στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος και Παθήσεων από το Περιβάλλον, το οποίο διοργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών & Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος στις 10-13 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο TheMet στη Θεσσαλονίκη, η Ομάδα Εργασίας Διακοπής Καπνίσματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 13 Νοεμβρίου Φροντιστήριο Διακοπής Καπνίσματος για την εκπαίδευση υγειονομικού προσωπικού για την στελέχωση Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος (ιατροί, νοσηλευτές, επαγγελματίες υγείας).
   
 • Πέμπτη 13 Οκτ 2016
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), εδραιώνοντας την εξαιρετική συνεργασία της με τον ΣΕΓΑΣ, θα είναι για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά – και πέμπτη συνολικά - Θεσμικός Εταίρος του 34ου Μαραθωνίου της Αθήνας, του Αυθεντικού.

  Η συνεργασία αυτή, ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του ΣΕΓΑΣ , η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 στην Αίγλη Ζαππείου. 
   
 • Τετάρτη 12 Οκτ 2016
  To Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στον Β’ Κύκλο Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας. 

  Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με Ομιλητή τον Νικόλαο Κουλούρη, Καθηγητή Πνευμονολογίας,Διευθυντή Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών με Θέμα: “Το Κόστος των Αναπνευστικών Νοσημάτων στην Ευρώπη”.

   
 • Τετάρτη 05 Οκτ 2016

  Το Δ.Σ. της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το χαμό του καθηγητή Δημήτρη Γκιουλέκα, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση και την ανάδειξη της πνευμονολογίας-φυματιολογίας στην Ελλάδα.

  Θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

   
 • Πέμπτη 08 Σεπ 2016
  Η Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία» την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016, διοργανώνει την ημερίδα Εισαγωγή στην Επεμβατική Πνευμονολογία- Διάγνωση και Σταδιοποίηση του Ca πνεύμονα. Απευθύνεται σε νεαρούς πνευμονολόγους ή ειδικευόμενους πνευμονολογίας με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις βρογχοσκοπικές τεχνικές. 
   
 • Τετάρτη 31 Αύγ 2016

  Για 6η συνεχή χρονιά η Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο ΓΝΝΘΑ «Σωτηρία» φιλοξενεί στις 6-8 Οκτωβρίου 2016 το υψηλού επιπέδου διεθνές εκπαιδευτικό σεμινάριο ERS School on Interventional Bronchoscopy με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο οποίο οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία επί 3 ημέρες να διδαχθούν από διεθνούς φήμης καθηγητές τις σύγχρονες βρογχοσκοπικές τεχνικές για τη διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου του πνεύμονα και άλλων παθήσεων του αναπνευστικού. 

   
 • Τετάρτη 21 Σεπ 2016
  Η Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας (ΙΕΜΕΣ) και η Ομάδα Φυματίωσης της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και της ΕΠΕ, διοργανώνουν εκδήλωση για την Φυματίωση με την υποστήριξη της Νέας Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016 στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στις 6.30μ.μ.
   
345 Αντικείμενα. Σελίδα 9/35
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13