Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Τρίτη 30 Αύγ 2016

  Στο πλαίσιο διεξαγωγής του 25ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 - 26 Ιουνίου 2016 στην Αθήνα, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή συνολικά τρία Κλινικά Φροντιστήρια:α. Πνευμονικός Καρκίνος, β. Λειτουργικός Έλεγχος της Αναπνοής και γ. Διαβρογχική Βιοψία με βελόνη "TBNA" με δωρεάν συμμετοχή. 

   
 • Τρίτη 19 Ιούλ 2016
  Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία (ERS) έχει δημιουργήσει ειδική υποτροφία στη μνήμη της κα Βάλια Κεχαγιά, πνευμονολόγο με ειδικότητα σε ενήλικες με Κυστική Ίνωση μετά από σχετική πρωτοβουλία των συναδέλφων και της οικογένειάς της.

  Ο στόχος λοιπόν αυτής της υποτροφίας είναι να στηρίξει την κατάρτιση και την εκπαίδευση σε ερευνητικές τεχνικές νεαρού/ής MD ή συσχετιζόμενο επαγγελματία υγείας στην αρχή της καριέρας του/της στο χώρο των ενηλίκων ασθενών με Κυστική Ίνωση. 
   
 • Πέμπτη 21 Ιούλ 2016

  Επειδή γίναμε αποδέκτες παραπόνων ότι κάποιοι δεν λαμβάνουν τα Eνημερωτικά Δελτία (Newsletter) της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας παρότι έχουν κάνει εγγραφή για αυτό, παρακαλούνται να ανατρέξουν στην Ανεπιθύμητη Αλληλογραφία των e-mail τους ή στην ενότητα Κοινωνικά (Gmail).  

  Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε και με τη γραμματεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (τηλ. επικοινωνίας: 210-7487723). 

   
 • Παρασκευή 15 Ιούλ 2016
  Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο με την ανάληψη των καθηκόντων του προσπάθησε και πέτυχε την οριοθέτηση, την ομαλοποίηση και τη βελτίωση των σχέσεων μας με τις εταιρείες του χώρου μας, δηλαδή την Εταιρεία Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Νοσημάτων και την Ένωση των Ελλήνων Πνευμονολόγων. Παράλληλα ενισχύσαμε σημαντικά τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία με συμβολικό αποκορύφωμα την κοινή εγγραφή. Πιστεύουμε ακράδαντα στο ρητό ισχύς εν τη ενώσει. Η συνένωση των δυνάμεών μας καθιστά την Ειδικότητα μας αποτελεσματικότερη σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως υπηρετεί καλύτερα τον αναπνευστικό ασθενή.
   
   
 • Τετάρτη 16 Νοέ 2016

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αποφάσισε να οργανώσει μία κεντρική εκστρατεία με ορίζοντα δύο ετών για το Άσθμα  και την ΧΑΠ με κοινό σκοπό την ισχυρότερη διάδοση των μηνυμάτων που θα συμβάλει τελικώς στην αναβάθμιση της υγείας των πολιτών σε σχέση με τα αναπνευστικά νοσήματα.
  Η Καμπάνια ενημέρωσης  για το Άσθμα  και την ΧΑΠ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας έχει Κεντρικό Μήνυμα «Πρόσεξε τα πνευμόνια σου… σαν τα μάτια σου!» (Μην Κλείνετε τα μάτια).

   
 • Τετάρτη 29 Ιούν 2016

  Το 25ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Ιουνίου 2016  στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα ολοκλήρωσε τις εργασίες.

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία κατά τη διάρκεια του 25ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου απένειμε Υποτροφίες και Βραβεία, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά παρακάτω:

   
 • Πέμπτη 23 Ιούν 2016
  Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο του 25ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου, είναι διαθέσιμη ειδική καινοτόμος εφαρμογή (application), η οποία περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες του συνεδρίου (επιστημονικό πρόγραμμα, ομιλητές κλπ.). Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη απ’ όλα τα κινητά τηλέφωνα (smart phones) και tablets των συνέδρων, εφόσον την κατεβάσουν (download application). 
   
 • Τρίτη 21 Ιούν 2016

  Το 25ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα ξεκινήσει τις εργασίες του μεθαύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

  Το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ
   
 • Τρίτη 07 Ιούν 2016
  H Επιστημονική Ομάδα Άσθματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας πραγματοποίησε το 5ο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης–Ημέρες Άσθματος 2016, με θέμα «ΒΡΟΓΧΙΚΟ ΑΣΘΜΑ: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ» στις 20-22 Μαΐου 2016 στο Βόλο.

  Όλες οι παρουσιάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Σεμινάριο είναι διαθέσιμες παρακάτω:

   
 • Παρασκευή 03 Ιούν 2016

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2016 (31 Μαΐου), πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου με στόχο αφενός την ενημέρωση του κοινού για τις σοβαρές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία ενεργών και παθητικών καπνιστών και αφετέρου την ανάδειξη της ανάγκης παρέμβασης της ελληνικής Πολιτείας για τον έλεγχο του καπνίσματος στη χώρα μας. 

   
345 Αντικείμενα. Σελίδα 10/35
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14