Loading...
 
 

Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις με την Αιγίδα της ΕΠΕ 2019

 • 21 Νοέ 2019
  Το 22ο Πανελλήνιο Θεματικό Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Ιατρικής διοργανώνεται στις 28‐29‐30 Νοεμβρίου 2019 από το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου (Ι.Μ.Β.Ν.) σε συνεργασία με τις ΜΕΘ των Γενικών Νοσοκομείων Λάρισας, Γιαννιτσών και ΝΙΜΤΣ και είναι αφιερωμένο στο θέμα «Κλίμακες, Αλγόριθμοι, Πρωτόκολλα, Όρια, Κριτήρια & Δείκτες». Στο συνέδριο η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία έχει χορηγήσει και την αιγίδα της.
  Τα θέματα που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου αποτελούν στο σύνολο τους μια βασική ανασκόπηση όλων των γνώσεων των σχετικών με Κλίμακες, Αλγόριθμους, Πρωτόκολλα, Όρια, Κριτήρια & Δείκτες στην εκτίμηση, αξιολόγηση, αντιμετώπιση και έκβαση ασθενών, που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, στο ΤΕΠ, στα διάφορα τμήματα του Νοσοκομείου ή φροντίζονται στο σπίτι.
   
 • 21 Νοέ 2019

  Θα θέλαμα να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση με ζωντανή αφήγηση των Γραμμάτων των Αζήτητων Νεκρών της Σωτηρίας από το αρχείο του Μουσείου «Η Σωτηρία» από τον Πνευμονολόγο κ. Βλαστό Φώτη.

  Στο θέατρο "Σταθμός", πολύ κοντά στο μετρό Μεταξουργείο από τις 19:00 μέχρι τις 20:20μμ 

  Εισιτήριο: 10 ευρώ

   
 • 06 Νοέ 2019
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 7ο Ετήσιο Σεμινάριο για τις Διάχυτες Διάμεσες Πνευμονοπάθειες θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο Macedonia Palace Hotel στις 9-10 Νοεμβρίου 2019. 

  Το Πρόγραμμα  μπορείτε να το δείτε από εδώ
  Φέτος το σεμινάριο στα «σπάνια των σπανίων» δίνει έμφαση στα νοσήματα του υπεζωκότα ενώ στα «σπάνια» στις πνευμονοκονιώσεις. Φυσικά εστιάζει όπως πάντα στην ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, στις άλλες διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες και τη σαρκοείδωση. Ακόμη θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της μελέτης IMPALA για τον εισπνεόμενο GMCSF στην αυτοάνοση κυψελιδική πρωτεΐνωση. Το σεμινάριό θα κλείσει με την παρουσίαση ενδιαφερόντων περιστατικών από πνευμονολόγους από όλη τη χώρα. 
   
 • 24 Απρ 2019
  H A΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ διοργανώνει το 5ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με θέμα: «Κλινικές Περιπτώσεις στη ΜΕΘ, Τι κάνουμε τώρα;» που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαΐου 2019 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα του 5ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου μπορείτε να το δείτε από εδώ

  * Η συμμετοχή στο συμπόσιο είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
   
 • 08 Μάρ 2019
  H Α’ Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 ΓΝΑ διοργανώνει το Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Διαταραχές του Ύπνου στην καθημερινή ιατρική πράξη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 5 & 6 Απριλίου 2019 με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
   
  Εστιασμένες συνεδρίες και στρογγυλά τραπέζια για την εκπαίδευση των νοσηλευτών και των τεχνολόγων του ύπνου, ομιλίες και παρουσιάσεις περιστατικών με τη συμμετοχή των συνέδρων και ειδικά θεματικά αφιερώματα με ό,τι νεώτερο στην ιατρική του ύπνου είναι μερικές από τις ενότητες που θα καλύψουν το επιστημονικό πρόγραμμα των 2 ημερών.

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε από εδώ
   
 • 22 Ιαν 2019
  H A΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ διοργανώνει το 4ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με θέμα: «Κλινικές Περιπτώσεις στη ΜΕΘ, Τι κάνουμε τώρα;» που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα του 4ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου μπορείτε να το δείτε από εδώ

  * Η συμμετοχή στο συμπόσιο είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.

   
 • 31 Οκτ 2018
  Το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου σε συνεργασία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν. Λάρισας, διοργανώνει το 21ο Θεματικό Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Ιατρικής με θέμα «Μεγάλη ηλικία & Βαριά νόσος» με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 22 - 24 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

  To Προκαταρκτικό Πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε από εδώ
   
 • 31 Οκτ 2018
  H A΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ διοργανώνει το 3ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο με θέμα: «Αντιμετώπιση Αναπνευστικών Προβλημάτων στην κοινότητα» που θα πραγματοποιηθεί στις στις 18 και 19 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

  Αναλυτικά το Πρόγραμμα του 3ου Εκπαιδευτικού Συμποσίου μπορείτε να το δείτε από εδώ

  * Η συμμετοχή στο συμπόσιο είναι δωρεάν και θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
   
 • 31 Οκτ 2018
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 6ο Ετήσιο Σεμινάριο «Παλαιάς Βουλής» για τις Διάχυτες Διάμεσες Πνευμονοπάθειες  θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στο ιστορικό αυτό χώρο στις 28 και 29 Απριλίου 2018.

  Αυτή τη χρονιά τα κυρίως θέματα είναι η ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση, η μητέρα όλων των διάμεσων πνευμονοπαθειών, τα σπάνια των σπανίων, η σαρκοείδωση, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα στο χώρο της Πνευμονολογίας.

  Το Πρόγραμμα  μπορείτε να το δείτε από εδώ

   
 • 31 Οκτ 2018
  Το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τις Διαταραχές του Ύπνου θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου 2018 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου. Το διοργανώνει η Α΄ Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 251 ΓΝΑ.
  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από εδώ
   
11 Αντικείμενα. Σελίδα 1/2
1 2
 
© 2022 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne