Loading...
 
 

Δραστηριότητες

Εκστρατεία Πνεύμων, Χαρίζω την ανάσα μου

H Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) υπό το πρίσμα της ευαισθητοποίησης του κοινού και των αρχών για τα αναπνευστικά νοσήματα υλοποιεί το πρόγραμμα δράσεων «Πνεύμων» με σκοπό την ανάδειξη της σημασίας των αναπνευστικών νοσημάτων στην κοινωνία, την οικονομία και τους ασθενείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκπόνηση επιστημονικών μελετών, την ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ορθολογική χρήση των θεραπειών, αλλά και μια ξεχωριστή καμπάνια για τη σημασία των «υγιών» πνευμόνων και την αξία της ανάσας μας!
Η καμπάνια «Χαρίζω την Ανάσα μου» ζητά από όλους μας να φουσκώσουμε ένα πορτοκαλί μπαλόνι, να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να την «ανεβάσουμε» στο Instagram με το #xarizoanasa για καλό σκοπό!

Στόχος είναι η ανάπλαση, ή η δημιουργία δύο «πνευμόνων» καθαρού αέρα: στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Η ανάπλαση των πάρκων θα γίνει σε συνεργασία με την AMKE  Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η οποία διαθέτει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση αντίστοιχων πρωτοβουλιών ανά την Ελλάδα. (www.agoni.gr)

Όσες περισσότερες φωτογραφίες και «ανάσες» συγκεντρώσουμε τόσο πιο εύκολα θα καταφέρουμε να κάνουμε τα δύο πάρκα, πραγματικότητα!

Ας φουσκώσουμε λοιπόν όλοι μας ένα μπαλόνι, ας διαδώσουμε το μήνυμα της πρόληψης μέσω της εκστρατείας στα κοινωνικά δίκτυα κι ας χαρίσουμε την ανάσα μας για καλό σκοπό!

Επισυνάπτεται το έντυπο

Εκπόνηση επιστημονικών μελετών
  • Η πρώτη μελέτη έχει θέμα «Υπολογισμός του συνολικού άμεσου και έμμεσου κόστους του Άσθματος και της Χ.Α.Π. στην Ελλάδα»
  • Η δεύτερη μελέτη έχει θέμα «Υπολογισμός της επίπτωσης της Χ.Α.Π. στην καθημερινή ζωή, εργασία και ποιότητα ζωής των ασθενών»

Τα Νέα της εκστρατείας 

Μια νέα ανάσα πρασίνου για τους μαθητές του 63ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τους μαθητές των δύο νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου που στεγάζονται στο κτιριακό συγκρότημα του 63ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.  Ένα μικρός πνεύμονας πρασίνου δημιουργείται με την ανάπλαση τμήματος του προαυλίου χώρου καθώς και του γηπέδου μπάσκετ του Σχολείου. Τα εγκαίνια του νέου χώρου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του διδακτικού Προσωπικού, των Γονιών, των Μαθητών καθώς επίσης και Eκπροσώπων της Τοπικής και Εκπαιδευτικής Κοινότητας, μετά την τελετή του αγιασμού.
Στόχος της ανάπλασης του προαυλίου χώρου είναι από το νέο σχολικό έτος να αποτελέσει μια μικρή όαση στην καθημερινότητα των 150 μαθητών περίπου καθώς επίσης και να συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας της υγιούς αναπνοής. Η ανάπλαση αποτελεί πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης «Χαρίζω την Ανάσα μου» και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» που περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.
Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος κατά την εκδήλωση των εγκαινίων τόνισε « Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία είναι μια εταιρεία με κοινωνική ευαισθησία. Ξεκινήσαμε μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα νοσήματα που αναπνευστικού τα οποία προκαλούνται κυρίως από το τσιγάρο. Θα παρακαλούσαμε όλους και ιδιαίτερα τους γονείς να μην καπνίζουν ώστε να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά τους. Θέλουμε παιδιά υγιή να μεγαλώνουν χωρίς προβλήματα για να μπορούν να χαίρονται τη γνώση αλλά και τη ζωή. Παραδίδοντας σήμερα αυτό το μικρό πνεύμονα πρασίνου ο οποίος θα αναπτυχθεί τα επόμενα χρόνια στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 63ου Δημοτικού Σχολείου θέλω να σας ευχηθώ μια καλή και δημιουργική χρονιά »!Μπορεις να πάρεις μέρος κι εσύ στην καμπάνια "Χαρίζω την ανάσα μου", ενημερώσου και βοήθησε στην ανάπλαση δύο πάρκων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εκστρατείας "Χαρίζω την ανάσα μου", www.xarizoanasa.gr

Σελίδα στο facebook Χαρίζω την ανάσα μου

Instagram @xarizoanasa 

You tube Χαρίζω Ανάσα

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne