Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 θα διεξαχθεί το τρίτο & τελευταίο μάθημα της Ενότητας «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο», του κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Σας ενημερώνουμε ότι το 4ο Webinar του διετούς Κύκλου Εκπαίδευσης στον Καρκίνο Πνεύμονα (2022-2023) «Από το Α έως το Ω», με τίτλο «Οι βρογχοσκοπικές τεχνικές στον Καρκίνο του Πνεύμονα» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 στις 17:00-19:00, και θα προβληθεί μέσω της ιστοσελίδας www.livemed.gr.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης & τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Ν. Χανίων, θα πραγματοποιήσει ημερίδα με θέμα "Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία : Η περιφέρεια στο επίκεντρο" το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 , στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Στην ομάδα αυτή άρθρων που σας ανακοινώνουμε θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως μια νέα φαρμακευτική θεραπεία για την υπνική άπνοια που έγινε σε μια μικρή αλλά καλά οργανωμένη μελέτη. Θα δούμε σε άλλο άρθρο ανασκόπησης, την σύνδεση των διαταραχών του ύπνου με το γενετικό υπόβαθρο, σε άλλη μελέτη θα διερευνήσουμε την επίδραση ψυχολογικών παρεμβάσεων όπως η ενσυνειδητότητα στην αξιοποίηση για τον περιορισμό της αναβλητικότητας της έναρξης ώρας ύπνου, που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας.
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Πρόσληψη Ιατρικού Προσωπικού με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών στο Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο».
Αναλυτικά η Προκήρυξη, ΕΔΩ
Η 24η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φυματίωσης καθώς στις 24 Μαρτίου του 1882 ο Dr Robert Koch ανακοίνωσε την ανακάλυψη του μυκοβακτηρίδιου της φυματίωσης, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο στην διάγνωση και την αντιμετώπιση της νόσου.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ