Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο καθηγητής κ Κ. Συρίγος, Πρόεδρος του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Καρκίνου Πνεύμονα, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-25 Ιουνίου 2023, προσφέρει 10 δωρεάν εγγραφές σε μέλη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που ενδιαφέρονται για την Ογκολογία Θώρακος.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν, από τους 5 Ιατρούς Πνευμονολόγους (& τον Συντονιστή) που επιχορηγήθηκαν από την ΕΠΕ να παρακολουθήσουν το ATS International Conference 2023, τα νεότερα δεδομένα στις παρακάτω ενότητες:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ), με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), κατήρτισαν Κατευθυντήριες Οδηγίες και προτεινόμενη Διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα (ΠΕΚΠ) στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για άμεση εφαρμογή ενός οργανωμένου εθνικού πληθυσμιακού προγράμματος στη χώρα μας, ως βασικού μέτρου πρόληψης της νόσου σε επίπεδο δημόσιας υγείας.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και το Δήμο Καλαμάτας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία: Η Περιφέρεια στο επίκεντρο", την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Elite City Resort στην Καλαμάτα.
Στα πλαίσια διοργάνωσης του 3ου Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας, που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πατρέων (21-23 Σεπτεμβρίου 2023) η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, κατόπιν πρόσκλησης της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος & Νοτίων Ιονίων Νήσων & του Προέδρου κ Αντώνιου Χαροκόπου & σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών πραγματοποίησε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, μέσω της Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου, σε καπνιστές άνω των 40 ετών.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Αυτή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του παρόντος ΔΣ. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με θέμα "Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία: Η περιφέρεια στο επίκεντρο" στο ξενοδοχείο Παλίρροια στην
Χαλκίδα. Την ημερίδα παρακολούθησαν 20 ιατροί στη πλειοψηφία τους
Πνευμονολόγοι-Φυματιολόγοι.
Σας ενημερώνουμε ότι την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. θα διεξαχθεί η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΕΠΕ , κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί , βάση καταστατικού, ο απολογισμός της προηγούμενης τριετίας από τον Πρόεδρο (κ. Σ. Λουκίδη) και τον Ταμία (κ. Χ. Μόσχο) του απερχόμενου ΔΣ.
Με χαρά σας προσκαλούμε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 & ώρα 10.00π.μ. στην ημερίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας "Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2023", η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις Ομάδες Εργασίας της ΕΠΕ, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, αίθουσα Πέλλα-Μυκήνες, με ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ