Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η επιστημονική Ομάδα Άσθματος διοργανώνει μια ανοιχτή διαδικτυακή συζήτηση για το άσθμα με θέμα «Το ταξίδι του Ασθενούς με άσθμα», την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στις 18:00 με 19:00.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο διεξαγωγής των εκπαιδευτικών μαθημάτων της, θα πραγματοποιήσει Webinar με θέμα «Οδηγίες ΕΠΕ για τον εμβολιασμό ασθενών με αναπνευστικά νοσήματα» την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 και ώρα 18:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Ο ΟΚΥπΥ ανακοινώνει ότι γίνεται δεκτή η υποβολή αιτήσεων για (15) κενές θέσεις Ιατρικών Λειτουργών, για τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το 32ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7– 10 Δεκεμβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) διοργάνωσε στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 το 7ο Ετήσιο Συνέδριό της με τίτλο “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων διοργάνωσε εκδηλώσεις στη πόλη των Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).
Ειδική ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, Διακοπή καπνίσματος – Προσυμπτωματικός έλεγχος»διοργανώνει στα Χανιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ιδαίτερη έξαρση των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων στους ενήλικες (πχ γρίπη, COVID-19, RSV), οι οποίες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος συσχετίζεται με την αύξηση της ηλικίας που συνοδεύεται από ανοσογήρανση, την ανοσοκαταστολή που προκαλείται λόγω νόσου ή θεραπείας, καθώς και από την ύπαρξη συννοσηροτήτων.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το 2023.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ