Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης είναι μια ετήσια παγκόσμια προσπάθεια ενημέρωσης για την Πνευμονική Υπέρταση, μια σοβαρή κατάσταση που προσβάλει τους πνεύμονες και την καρδιά.
Στις 5 Μαΐου, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην Παγκόσμια Hμέρα Πνευμονικής Υπέρτασης, με στόχο τη βελτίωση στην έγκαιρη διάγνωση που συχνά καθυστερεί, τη θεραπεία και την φροντίδα και τελικά στον Εορτασμό της Ζωής των Ανθρώπων που ζουν με Πνευμονική Υπέρταση.
Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «10 Χρόνια Ψηφιακή Ενημέρωση για το Άσθμα από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία», διοργάνωσαν η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και η Επιστημονική Ομάδα Άσθματος. Η διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Chiesi Hellas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος, καθώς και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του ενημερωτικού ιστότοπου myasthma.gr.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της ενότητας «Καρκίνος Πνεύμονα» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού σηματοδοτείται σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού για την υγεία και ευημερία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πληθυσμού.
Το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, από τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με θέμα "Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2022".
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι συνάδελφοι/μέλη της ΕΠΕ δεν είχαν εγγραφεί στο 30ο Πανελλήνιο Πνευμολογικό Συνέδριο & επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα βίντεο των ομιλιών, μπορούν να εγγραφούν ακόμα κ τώρα ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://afea.eventsair.com/30o/registeronline
*(Ποσό εγγραφής 50ευρώ)
Οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες έως 31 Μαΐου 2022
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, πραγματοποίησε φωταγώγηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων και μνημείων, σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων και της πλατείας Ομονοίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως ένδειξη υποστήριξης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υγεία του πνεύμονα, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Αξιότιμoι Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σας ενημερώνουμε για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας www.asthmachain.gr. Η πλατφόρμα αποτελεί έναν ανοικτό δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των Ιατρών της ειδικότητάς μας και των 15 Kέντρων Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά.
Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022 θα διεξαχθεί το τρίτο μάθημα της Ενότητας «Διάχυτα Διάμεσα Νοσήματα», του κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
The Hellenic Thoracic Society is proud to be partnering with the European Respiratory Society (ERS) on the upcoming ERS Satellites event. The event will take place online on 24 February, 2022 and registration is free.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ