Loading...
 

Επικαιροποίηση οδηγιών
διαχείρισης κατ' οίκον ασθενούς
ύποπτου ή επιβεβαιωμένου με COVID-19

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επικαιροποιεί
τις 
Oδηγίες διαχείρισης περιστατικού λοίμωξης
από COVID-19 κατ’ οίκον. 

Δείτε περισσότερα

Διαδικτυακή Εκδήλωση της ΕΠΕ
για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
«Γυναικεία Ανάσα»

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση
«webinar», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας 
την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021.

Δείτε περισσότερα

Μαθήματα Φυσιολογίας
ακαδημαϊκού έτους 2021

Ο κύκλος μαθημάτων "Φυσιολογία του Αναπνευστικού"
της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αρχίζει το
Σάββατο 6 Μαρτίου και αποτελείται απο 5 ενότητες.

Δείτε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • ΕΣΥ
  12 Φεβ 2021

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αισθάνεται βαθύτατη ικανοποίηση για την ενίσχυση των κλινικών του ΕΣΥ με Πνευμονολόγους.

  Θεωρεί δε υποχρέωσή της να τονίσει ότι με πρωτοβουλία του τέως προέδρου της εταιρείας Σπύρου Ζακυνθινού έγινε διαβούλευση του τότε ΔΣ με τους διευθυντές των πνευμονολογικών κλινικών ανά την επικράτεια. Ακολούθησε  συνάντηση του κ. Ζακυνθινού με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον Μάιο του 2020, στην οποία προτάθηκε το στρατηγικό σχέδιο της ΕΠΕ για την ενίσχυση των πνευμονολογικών κλινικών, που είναι κατά κύριο μέρος αυτό που ανακοινώθηκε χτες στις προκηρύξεις.

  Για την παραπάνω συνάντηση και τον στρατηγικό σχεδιασμό υπάρχει το με ΑΠ.4834/4.5.2020 σχετικό έγγραφο της ΕΠΕ.

  Η ΕΠΕ θα συνεχίσει να ζητά την ενίσχυση του ΕΣΥ σε όλες τις βαθμίδες του με Πνευμονολόγους και να υποστηρίζει την ίδρυση Πνευμονολογικών κλινικών σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, ιδίως στην Αττική και την Θεσσαλονίκη.

   

   
 • ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ
  10 Φεβ 2021
  Το ΔΣ της ΕΠΕ εκφράζει τη θλίψη του για τον απροσδόκητο χαμό του συναδέλφου Πνευμονολόγου Αποστόλη Μανιά. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αντί στεφάνου το ΔΣ αποφάσισε να δωρίσει στη μνήμη του το ποσό των 300€ στα παιδικά χωριά SOS.
   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  10 Φεβ 2021

  Με το μήνυμα "Είναι στο χέρι σου να σώσεις τα πνευμόνια σου! Εμβολιάσου!" η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενεργοποιεί την ενημερωτική της καμπάνια για τον εμβολιασμό. 

  Ακούστε εδώ το Ραδιοφωνικό σπότ

  ακολουθεί το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  05 Ιαν 2021

  Η Ομάδα Διακοπής Καπνίσματος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σας ενημερώνει σχετικά με τις νέες ημερομηνίες του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου για τους Επαγγελματίες της Υγείας στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης για την Oργάνωση Ιατρείων Διακοπής Καπνίσματος.

  Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 12 – 13 Φεβρουαρίου 2021 (live αναμετάδοση μέσω διαδικτύου) 

  ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ 
  Αναλυτικά το Πρόγραμμα ΕΔΩ

   
 • 08 Φεβ 2021

  Σας ενημερώνουμε ότι οι παρουσιάσεις των ομιλητών του 29ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου είναι πλέον διαθέσιμες στη πλατφόρμα του Συνεδρίου για on demand παρακολούθηση.
  Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις ομιλίες και δεν είχαν κάνει εγγραφή στο απερχόμενο Συνέδριο μπορούν να το κάνουν ακολουθώντας το παρακάτω lnk:

  https://afea.eventsair.com/29o-panellhnio-pneymonologiko-synedrio/registeronline

   
 • 02 Φεβ 2021

  Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της Ενότητας «Απεικόνιση Θώρακα», του κύκλου εκπαιδευτικών μαθημάτων της ΕΠΕ.

   
134 Αντικείμενα. Σελίδα 10/23
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 • 12 Απρ 2021
  H Ελληνική Εταιρεία Εκπαίδευσης στην Επεμβατική Πνευμονολογία, με τη συνεργασία της European Association for Bronchology and Interventional Pulmonology (EAB-IΡ), εγκαινιάζει στα πλαίσια της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Επεμβατικής Πνευμονολογίας ECBIP2021, μια διεθνή σειρά διαδικτυακών τηλεοπτικών εκπομπών παρουσίασης κλινικών περιστατικών με βρογχοσκοπικό ενδιαφέρον και τίτλο "Bronchoscopy on air".
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  10 Απρ 2021

  Οι 10+1 πιο σημαντικές δράσεις του νέου ΔΣ το πρώτο εξάμηνο της θητείας του

   
 • 09 Απρ 2021
  Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Άσθματος η ΕΠΕ οργανώνει ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση για το κοινό με τίτλο: 
  "Ενημερώσου σωστά για το Άσθμα"
  την Τετάρτη 5 Μαΐου, στις 18.00
   
 • ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  09 Απρ 2021
  Mετά από ενημέρωση της Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών  κας Θεοδωρίδου, παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις Οδηγίες προς τους  θεράποντες ιατρούς και τους  επικαιροποιημένους  Πίνακες Προτεραιοποίησης.
   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  06 Απρ 2021
  Το 2002 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) όρισε την 6η Απριλίου ως παγκόσμια ημέρα φυσικής δραστηριότητας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, 5 εκατομμύρια θάνατοι παγκοσμίως οφείλονται σε έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, αφού τα μη δραστήρια άτομα παρουσιάζουν 20-30% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από οποιοδήποτε νόσημα. Η φυσική δραστηριότητα αναφέρεται σε κάθε μορφή κίνησης που μπορεί να παραχθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, κατά την ενασχόληση στο σπίτι, στην εργασία ή στον ελεύθερο χρόνο του ατόμου και διακρίνεται σε χαμηλής, μέτριας και υψηλής έντασης.
   
 • 05 Απρ 2021

  Ο ρόλος των Ομάδων Εργασίας έχει αναβαθμιστεί και πλέον οι νέοι υπεύθυνοι των ομάδων εργασίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους, συναποφασίζουν με το ΔΣ  για θέματα ομάδας και επιπλέον έχουν ενεργή συμμετοχή στην οργάνωση του Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου. 

   
128 Αντικείμενα. Σελίδα 1/22
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2021 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne