Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ειδική ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, Διακοπή καπνίσματος – Προσυμπτωματικός έλεγχος»διοργανώνει στα Χανιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ιδαίτερη έξαρση των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων στους ενήλικες (πχ γρίπη, COVID-19, RSV), οι οποίες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος συσχετίζεται με την αύξηση της ηλικίας που συνοδεύεται από ανοσογήρανση, την ανοσοκαταστολή που προκαλείται λόγω νόσου ή θεραπείας, καθώς και από την ύπαρξη συννοσηροτήτων.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το 2023.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, διοργανώνει Ημερίδα με θέμα "Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, Διακοπή Καπνίσματος-Προσυμπτωματικός Έλεγχος", το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στην Αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης στα Χανιά.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της ενότητας «Νοσήματα Υπεζωκότα» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) βρίσκει την παγκόσμια κοινότητα αναστατωμένη ύστερα από 3 χρόνια πανδημίας που έχει κοστίσει 6,5 εκατομμύρια ζωές. Η ΧΑΠ ευθύνεται για 3 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία επισημαίνει ότι η έγκαιρη διάγνωση της νόσου, αλλά και η έγκαιρη ανακάλυψη περιπτώσεων που βρίσκονται σε κίνδυνο να την αναπτύξουν, έχει κομβική σημασία στη διαχείριση και πρόγνωση της νόσου στο μέλλον.
Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και το προσωπικό του Προεδρικού Μεγάρου, με τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιοκόκκου, έστειλαν μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης των λοιμώξεων.
Οι Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, “Καρκίνος του Πνεύμονα”, “Eπεμβατική Πνευμονολογία” & “Νοσήματα Υπεζωκότα” διοργανώνουν Σεμινάριο με θέμα «Κακοήθειες Θώρακα: Ο κεντρικός ρόλος του Πνευμονολόγου στη διεπιστημονική προσέγγιση», στις 18-20 Νοεμβρίου 2022 στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ