Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στην Τελετή Έναρξης του 31ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου απένειμε 7 βραβεία Ερευνητικών Υποτροφιών και Υποτροφιών Αριστείας στους εξής:
Η Ογκολογική Μονάδα της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής & Ομώνυμου Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία» προκηρύσσει την πλήρωση τριών (3) θέσεων ιατρών στις κάτωθι ειδικότητες:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί το τέταρτο μάθημα της ενότητας «Λοιμώξεις Αναπνευστικού» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Ενόψει του 31ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στην οποία τονίστηκε ότι οι Έλληνες πνευμονολόγοι είναι δίπλα στον ασθενή και στόχος τους είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) διοργάνωσε στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 το 7ο Ετήσιο Συνέδριό της με τίτλο “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων διοργάνωσε εκδηλώσεις στη πόλη των Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).
Ειδική ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, Διακοπή καπνίσματος – Προσυμπτωματικός έλεγχος»διοργανώνει στα Χανιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ιδαίτερη έξαρση των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων στους ενήλικες (πχ γρίπη, COVID-19, RSV), οι οποίες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος συσχετίζεται με την αύξηση της ηλικίας που συνοδεύεται από ανοσογήρανση, την ανοσοκαταστολή που προκαλείται λόγω νόσου ή θεραπείας, καθώς και από την ύπαρξη συννοσηροτήτων.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το 2023.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ