Loading...
 

Η «Ζωή με ΧΑΠ» μπορεί να γίνει πιο εύκολη
εάν βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.
Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας.
Επισκεφθείτε τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο με οδηγίες
για κατ’ οίκον άσκηση ασθενών με ΧΑΠ.

Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τον καρκίνο του Πνεύμονα
από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
που προάγει την έγκαιρη διάγνωση και τη διακοπή Καπνίσματος,
με την υποστήριξη της Johnson & Johnson.

Εκλογική Διαδικασία Ανάδειξης νέου ΔΣ της ΕΠΕ 2023

Αγαπητοί/-ές συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όπως ήδη σας έχει γνωστοποιηθεί,
η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας
θα διεξαχθεί για πρώτη φορά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, με βάση το νέο καταστατικό που ψηφίστηκε το 2021,
επικυρώθηκε νομικά και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΕΠΕ.

Δείτε περισσότερα

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 2022-2023 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • ERS
  01 Mar 2023

  Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 και (τοπική) ώρα 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί το ERS Satellites 2023. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω πλατφόρμας και οι παρουσιάσεις θα αφορούν τα εξής θέματα:

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  24 Feb 2023
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δημιουργία Πανελλήνιου Δικτύου Εκπαίδευσης στο Θωρακικό Υπέρηχο με πρωτοβουλία της Ομάδας Εργασίας Νοσημάτων Υπεζωκότα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  23 Feb 2023

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης & την Πνευμονολογική Κλινική του Παν. Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε για την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της σχολής, χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 17.00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης.

   
 • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
  22 Feb 2023

  Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

  Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

   
 • 20 Feb 2023

  Το Δίκτυο Μητρώου Ασθενών με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα και χρήση αναπνευστικών συσκευών στο σπίτι – ΙΝΕΒ|ΕΚΕΤΑ διοργανώνει το 2ο σεμινάριο για τη «Φροντίδα ασθενών με μακροχρόνιο Μηχανικό Αερισμό στο σπίτι», το οποίο απευθύνεται σε παιδίατρους, πνευμονολόγους και επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται ή φροντίζουν ασθενείς οι οποίοι χρησιμοποιούν αναπνευστικές συσκευές στο σπίτι για τη διατήρηση της αναπνευστικής ικανότητας και βελτίωση της λειτουργικότητας τους.

   
 • 07 Feb 2023

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης & την Πνευμονολογική Κλινική του Παν. Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε για την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της σχολής, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στις 17.00 στο Αμφιθέατρο Μεταπτυχιακών Σπουδών Ιατρικής Σχολής Ηρακλείου Κρήτης.

   
667 Αντικείμενα. Σελίδα 21/112
 
 • ERS
  07 Feb 2023
  Είναι ιδιαίτερη τιμή για την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία η επιλογή της ως εθνική εταιρεία για 2η χρονιά στο ERS Satellites.
   
 • 03 Feb 2023

  Η Πνευμονολογική Κλινική του ΔΠΘ & το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ιατρική του Ύπνου» του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ., σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας Αναπνευστικών Νοσημάτων και Διαταραχών Ύπνου & το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Πρόληψη & την αντιμετώπιση των Λοιμώξεων διοργανώνουν και φέτος υβριδικό συνέδριο με τίτλο «ΦΑΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ 2023» στην  Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο Grecotel Astir-Egnatia στις 03-05 Μαρτίου 2023.

   
 • 06 Feb 2023

  Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) διοργάνωσε στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 το 7ο Ετήσιο Συνέδριό της με τίτλο “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”.

   
 • 06 Feb 2023

  Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων διοργάνωσε εκδηλώσεις στη πόλη των Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  03 Feb 2023

  Ειδική ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, Διακοπή καπνίσματος – Προσυμπτωματικός έλεγχος»διοργανώνει στα Χανιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

   
 • 01 Feb 2023

  Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ιδαίτερη έξαρση των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων στους ενήλικες (πχ  γρίπη, COVID-19, RSV), οι οποίες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.  Η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος συσχετίζεται με την αύξηση της ηλικίας που συνοδεύεται από ανοσογήρανση, την ανοσοκαταστολή που προκαλείται λόγω νόσου ή θεραπείας, καθώς και από την ύπαρξη συννοσηροτήτων.

   
661 Αντικείμενα. Σελίδα 22/111
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2023 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne