Loading...
 

Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τον καρκίνο του Πνεύμονα
από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
που προάγει την έγκαιρη διάγνωση και τη διακοπή Καπνίσματος,
με την υποστήριξη της Johnson & Johnson.

Η «Ζωή με ΧΑΠ» μπορεί να γίνει πιο εύκολη
εάν βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.
Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας.
Επισκεφθείτε τον πρώτο ελληνικό ιστότοπο με οδηγίες
για κατ’ οίκον άσκηση ασθενών με ΧΑΠ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΕΠΕ- Έτους 2024

Αναλυτικό Πρόγραμμα Μαθημάτων περιόδου 
(Ιανουαρίου-Απριλίου 2024)Δείτε περισσότερα

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 2022-2023 

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • ERS
  03 Jul 2023

  Κατά τη διάρκεια του ATS 2023, o πρόεδρος της ΕΠΕ συναντήθηκε με την ηγεσία της ERS και συζήτησαν τις σχέσεις των δύο εταιρειών. Συμφωνήθηκε η συμμετοχή της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στο IRC, η εκδήλωση της ΕΠΕ στο Village στη διάρκεια τoυ ERS 2023 καθώς και η επικέντρωση της ΕΠΕ στους ECM με σκοπό την πιο ενεργή παρουσία τους στην ERS.
  Η ανασκόπηση όλων των θεμάτων που συζητήθηκαν.

   
 • 29 Jun 2023

  Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα "Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2023", από τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, με ταυτόχρονη διαδικτυακή αναμετάδοση.

   
 • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  29 Jun 2023
  Τη διαμόρφωση σαφών και μετρήσιμων εθνικών στρατηγικών - για το μετασχηματισμό της μεταπανδημικής περίθαλψης του αναπνευστικού συστήματος και τη μείωση της θνησιμότητας από αναπνευστικά νοσήματα, κατά 1/3 σε όλο τον κόσμο έως το 2030, σύμφωνα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών,- ζητά από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις ευρωπαϊκές χώρες που είναι υπό την εποπτεία του Π.Ο.Υ., ο Διεθνής Συνασπισμός για τις αναπνευστικές παθήσεις (International Respiratory Coalition-IRC) με το μανιφέστο που δημοσίευσε στις 26 Ιουνίου 2023.
   
 • 29 Jun 2023
  ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ (ΠΕΚΠ) ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ TASK FORCE: Γ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΙ.ΓΚΙΟΖΟΣ
   
 • 27 Jun 2023

  Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας προσκαλεί στο Ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο "Ημέρες Πνευμονολογίας 2023", το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 15 Οκτωβρίου στο Domotel Xenia, στο Βόλο.

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  23 Jun 2023
  Ο πρόεδρος της ΕΠΕ κ Σ Λουκίδης εκπροσωπώντας τις 3 Επιστημονικές Εταιρείες, Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία και Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος - Καρδίας - Αγγείων καθώς και την Ένωση Ασθενών με καρκίνο παρέδωσε σήμερα 23 Ιουνίου 2023 στην υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας κα Αναστασία  Κοτανίδου, τις Κατευθυντήριες Οδηγίες και τη προτεινόμενη Διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα (ΠΕΚΠ) στην Ελλάδα.
   
796 Αντικείμενα. Σελίδα 30/133
 
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  01 Feb 2024

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α΄ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, η ΗΤΑΙΡ και η European Association for Bronchology and Interventional Pulmonology (EABIP) σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, διοργανώνουν το  πρώτο Διεθνές  "Lung US, Pleural Procedures and Thoracoscopy Course", το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 4-6 Ιουλίου 2024 στο Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία».

   
 • 29 Jan 2024
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2024), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα», το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024  στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα Royal Theatre στην Πάτρα.
   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  26 Jan 2024

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της ενότητας «Φυσιολογία Αναπνευστικού Συστήματος» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  30 Jan 2024
  Το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων της Πνευμονολογικής Κλινικής ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ  και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει σειρά μαθημάτων με θέμα «Κυστική Ίνωση».
   
 • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
  29 Jan 2024

  Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

  Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου  και ασχολήθηκε με 27 θέματα. Αυτή ήταν η 4η συνεδρίαση του παρόντος ΔΣ. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  25 Jan 2024

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητάς της που αφορά σεμινάρια στο Θωρακικό Υπέρηχο διοργάνωσε την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου  2024, σεμινάριο στην Πνευμονολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον δ/ντη της κλινικής, κ Γ. Μελέτη.

   
790 Αντικείμενα. Σελίδα 10/132
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne