Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχετικά με τις Πνευμονολογικές Κλινικές Περιφερειακών Νοσοκομείων, οι οποίες εστάλησαν στην Αν. Υπουργό Υγείας, καθώς και στις ΔΥΠΕ.
Διαβάστε το σχετικό κείμενο ΕΔΩ
Registrations are open for the upcoming EBUS Part 1 course. These courses will take place in Heidelberg and Amsterdam. They are part of the European Respiratory Society Certified Training Programme on Endobronchial Ultrasound (EBUS).
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι συνάδελφοι/μέλη της ΕΠΕ δεν είχαν εγγραφεί στο 30ο Πανελλήνιο Πνευμολογικό Συνέδριο & επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα βίντεο των ομιλιών, μπορούν να εγγραφούν ακόμα κ τώρα ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://afea.eventsair.com/30o/registeronline
*(Ποσό εγγραφής 50ευρώ)
Οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες έως 31 Μαΐου 2022
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, πραγματοποίησε φωταγώγηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων και μνημείων, σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων και της πλατείας Ομονοίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως ένδειξη υποστήριξης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υγεία του πνεύμονα, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Αξιότιμoι Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σας ενημερώνουμε για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας www.asthmachain.gr. Η πλατφόρμα αποτελεί έναν ανοικτό δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των Ιατρών της ειδικότητάς μας και των 15 Kέντρων Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά.
Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) οργανώνει και λειτουργεί διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο: «Ογκολογία Θώρακα: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση και Έρευνα»
“Thoracic Oncology: Current Basic and Clinical Approach and Research”
Are you sitting this year’s HERMES examinations? Did you know that the upcoming virtual academies in Adult and Paediatric respiratory medicine are based on the HERMES syllabus, making it ideal preparation? Virtual academy participants also have the option to register for the HERMES self-assessment courses for a reduced fee!
Η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονικής Υπέρτασης είναι μια ετήσια παγκόσμια προσπάθεια ενημέρωσης για την Πνευμονική Υπέρταση, μια σοβαρή κατάσταση που προσβάλει τους πνεύμονες και την καρδιά.
Στις 5 Μαΐου, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην Παγκόσμια Hμέρα Πνευμονικής Υπέρτασης, με στόχο τη βελτίωση στην έγκαιρη διάγνωση που συχνά καθυστερεί, τη θεραπεία και την φροντίδα και τελικά στον Εορτασμό της Ζωής των Ανθρώπων που ζουν με Πνευμονική Υπέρταση.
Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «10 Χρόνια Ψηφιακή Ενημέρωση για το Άσθμα από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία», διοργάνωσαν η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) και η Επιστημονική Ομάδα Άσθματος. Η διαδικτυακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Chiesi Hellas, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος, καθώς και τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δημιουργία του ενημερωτικού ιστότοπου myasthma.gr.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της ενότητας «Καρκίνος Πνεύμονα» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ