Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) ανακοίνωσε την έναρξη του διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Ενσυναίσθηση, Ενδυνάμωση, Επικοινωνία», μια νέα πρωτοβουλία για τη βελτίωση της επικοινωνίας πνευμονολόγου-ασθενούς σε όλες τις βαθμίδες υγείας, που πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Chiesi.
Έχεις έναν ασθενή με δύσκολα αντιμετωπίσιμο άσθμα; Χρειάζεσαι μια δεύτερη γνώμη;
Κάνε την εγγραφή σου στην πλατφόρμα www.asthmachain.gr και συνδέσου τώρα με τα 15 Κέντρα Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά. Η δική μας αλυσίδα επικοινωνίας , για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών με σοβαρό άσθμα!
Η ΕΠΕ ανακοινώνει τις αναθεωρημένες οδηγίες για τη διαχείριση ασθενών με Long-Post Covid. Θα ήθελε να ενημερώσει τους ασθενείς, οι οποίοι νόσησαν από Covid-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα ή σημεία πιθανών μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου (long -covid) ή έχουν απορίες και ερωτήσεις για την αποθεραπεία τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στους συναδέλφους Ιδιώτες Πνευμονολόγους της περιοχής τους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Covid-19 και γνωρίζουν την νόσο και τις πιθανές επιπλοκές ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι γιατροί.
Για όσους επιθυμούν να απευθυνθούν στις Δημόσιες Δομές Υγείας, παρακάτω παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των Πνευμονολογικών Ιατρείων Post-Covid σε αυτές:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις θέσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας σχετικά με τις Πνευμονολογικές Κλινικές Περιφερειακών Νοσοκομείων, οι οποίες εστάλησαν στην Αν. Υπουργό Υγείας, καθώς και στις ΔΥΠΕ.
Διαβάστε το σχετικό κείμενο ΕΔΩ
Registrations are open for the upcoming EBUS Part 1 course. These courses will take place in Heidelberg and Amsterdam. They are part of the European Respiratory Society Certified Training Programme on Endobronchial Ultrasound (EBUS).
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι συνάδελφοι/μέλη της ΕΠΕ δεν είχαν εγγραφεί στο 30ο Πανελλήνιο Πνευμολογικό Συνέδριο & επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα βίντεο των ομιλιών, μπορούν να εγγραφούν ακόμα κ τώρα ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://afea.eventsair.com/30o/registeronline
*(Ποσό εγγραφής 50ευρώ)
Οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες έως 31 Μαΐου 2022
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής» για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, πραγματοποίησε φωταγώγηση εμβληματικών δημοτικών κτηρίων και μνημείων, σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ άλλων και της πλατείας Ομονοίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδος, ως ένδειξη υποστήριξης στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υγεία του πνεύμονα, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.
Αξιότιμoι Συνάδελφοι,
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, σας ενημερώνουμε για την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας www.asthmachain.gr. Η πλατφόρμα αποτελεί έναν ανοικτό δίαυλο άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των Ιατρών της ειδικότητάς μας και των 15 Kέντρων Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ