Loading...
 

Μια κοινωνική πρωτοβουλία για τον καρκίνο του Πνεύμονα
από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
που προάγει την έγκαιρη διάγνωση και τη διακοπή Καπνίσματος,
με την υποστήριξη της Johnson & Johnson.


Έχεις έναν ασθενή με δύσκολα αντιμετωπίσιμο άσθμα;
Χρειάζεσαι μια δεύτερη γνώμη;

Κάνε την εγγραφή σου στην πλατφόρμα www.asthmachain.gr

Δείτε περισσότερα

Έχετε μαζί σας αυτό το ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΘΜΑ όταν επισκέπτεστε το γιατρό σας!

Με την υποστήριξη της Ομάδας Άσθματος της ΕΠΕ και της εταιρείας 
AstraZeneca

Κατεβάστε το πλάνο

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων 2022

Δείτε το αναλυτικό ημερολόγιο με τις προσεχείς εκδηλώσεις και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της ΕΠΕ.

Κατεβάστε το ημερολόγιο

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Η ταυτότητα και αποστολή της
Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.

Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταία Νέα & Ανακοινώσεις

 

 • ERS
  06 Apr 2022

  Το πρόγραμμα υποτροφιών της ERS, RESPIRE4 (Respiratory Science Promoted by International Research Exchanges 4) προσφέρει μια πλατφόρμα για αρχάριους ερευνητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε ένα διεθνές περιβάλλον και υποστηρίζει τους υποτρόφους στο ταξίδι τους για να γίνουν μελλοντικοί ηγέτες στον αναπνευστικό τομέα.

   
 • ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
  05 Apr 2022

  Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

  Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 23 Μαρτίου 2022 και ασχολήθηκε με 17 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  04 Apr 2022
  Η ΕΠΕ κοινοποιεί: α. Τις θέσεις της που αφορούν την εκπαίδευση όπως αυτές διαβιβάστηκαν στην επιτροπή του ΚΕΣΥ. Παράλληλα αναπτύσσει την θέση της για την εξειδίκευση στην Ογκολογία θώρακα.

  Διαβάστε την επιστολή προς το ΚΕΣΥ ΕΔΩ

  Θέση της ΕΠΕ για εξειδίκευση στην Ογκολογία Θώρακος ΕΔΩ


   
 •  
 • 31 Mar 2022
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με το 5th World Bronchiectasis & NTM Conference που θα διεξαχθεί στις 30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2022 στην Πράγα.

   
 • 30 Mar 2022

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Στην ομάδα αυτή άρθρων που σας ανακοινώνουμε θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως μια νέα φαρμακευτική θεραπεία για την υπνική άπνοια που έγινε σε μια μικρή αλλά καλά οργανωμένη μελέτη. Θα δούμε σε άλλο άρθρο ανασκόπησης, την σύνδεση των διαταραχών του ύπνου με το γενετικό υπόβαθρο, σε άλλη μελέτη θα διερευνήσουμε την επίδραση ψυχολογικών παρεμβάσεων όπως η ενσυνειδητότητα στην αξιοποίηση για τον περιορισμό της αναβλητικότητας της έναρξης ώρας ύπνου, που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας.

   
439 Αντικείμενα. Σελίδα 13/74
 
 • 15 Mar 2022
  Η Κλινική Εντατικής Θεραπείας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, διοργανώνει το 1ο Summer School στον Μηχανικό Αερισμό, στις 1-4 Ιουνίου 2022.
  Ο στόχος του θερινού σχολείου είναι να βοηθήσει τους γιατρούς να παρέχουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα μηχανική υποστήριξη της αναπνοής σε βαρέως πάσχοντες ασθενείς.
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  10 Mar 2022
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αποφάσισε, στα πλαίσια της διαβούλευσης με όλες τις βαθμίδες που εξασκούν την ειδικότητα, να συζητήσει θέματα που αφορούν τους Πνευμονολόγους που εργάζονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Στη συζήτηση συμμετείχαν αλφαβητικά οι :Κοσμάς Καζάνας, Επαμεινώνδας Κοσμάς, Αναστάσιος Παλαμίδας και Στυλιανός Φρέγκογλου.
   
 • 10 Mar 2022

  Έχεις έναν ασθενή με δύσκολα αντιμετωπίσιμο άσθμα;  Χρειάζεσαι μια δεύτερη γνώμη;
  Κάνε την εγγραφή σου  στην πλατφόρμα www.asthmachain.gr και συνδέσου τώρα με τα 15 Κέντρα Άσθματος που λειτουργούν πανελλαδικά. Η δική μας αλυσίδα επικοινωνίας , για την καλύτερη διαχείριση των ασθενών με σοβαρό άσθμα!

                                                                                               

   

   

   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  08 Mar 2022
  Μετά  από εντατική προετοιμασία ενός χρόνου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ανακοινώνει τις Οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο. Θεωρεί κομβικό το ρόλο του Πνευμονολόγου για αυτό και οι Οδηγίες θα σταλούν σε αρμόδιους φορείς που αφορούν δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπως ΚΕΣΥ, ΠΙΣ, Ιατρικούς Συλλόγους,  Επιστημονικές Εταιρείες Χειρουργικών Ειδικοτήτων , Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών και Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.
   
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  28 Feb 2022

  Η ΕΠΕ ανακοινώνει τις αναθεωρημένες οδηγίες για τη διαχείριση ασθενών με Long-Post Covid. Θα ήθελε να ενημερώσει τους ασθενείς, οι οποίοι νόσησαν από Covid-19 και παρουσιάζουν συμπτώματα ή σημεία πιθανών μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου (long -covid) ή έχουν απορίες και ερωτήσεις για την αποθεραπεία τους, ότι μπορούν να απευθύνονται στους συναδέλφους Ιδιώτες Πνευμονολόγους της περιοχής τους, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του Covid-19 και γνωρίζουν την νόσο και τις πιθανές επιπλοκές ως καθ΄ ύλην αρμόδιοι γιατροί.

  Για όσους επιθυμούν να απευθυνθούν στις Δημόσιες Δομές Υγείας, παρακάτω παρατίθενται οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας των Πνευμονολογικών Ιατρείων Post-Covid σε αυτές:

   
 • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  04 Mar 2022

  Σας ενημερώνουμε ότι τη Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 θα διεξαχθεί το πρώτο μάθημα της Ενότητας «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο», του κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

   
433 Αντικείμενα. Σελίδα 15/73
 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ

Websites ενημέρωσης του Κοινού

 

© 2022 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne