Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Η ΕΠΕ με σκοπό την σύνδεση ιατρείων της ΠΦΥ με ειδικά ιατρεία Διάχυτων Διάμεσων Πνευμονοπαθειών (ΔΔΠ) σε όλη την επικράτεια παραθέτει κατάλογο των ειδικών αυτών ιατρείων καθώς και στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων κάθε ιατρείου.
Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθούν δύο παράλληλες εκδηλώσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, από τις Ομάδες Εργασίας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας με θέμα "Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2023".
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της προγράμματος, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, κατά την διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν, από τους 5 Ιατρούς Πνευμονολόγους (& τον Συντονιστή) που επιχορηγήθηκαν από την ΕΠΕ να παρακολουθήσουν το ATS International Conference 2023, τα νεότερα δεδομένα στις παρακάτω ενότητες:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στην Τελετή Έναρξης του 31ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου απένειμε 7 βραβεία Ερευνητικών Υποτροφιών και Υποτροφιών Αριστείας στους εξής:
Η Ογκολογική Μονάδα της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής & Ομώνυμου Εργαστηρίου της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, στο ΓΝΑ «Η Σωτηρία» προκηρύσσει την πλήρωση τριών (3) θέσεων ιατρών στις κάτωθι ειδικότητες:
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 θα διεξαχθεί το τέταρτο μάθημα της ενότητας «Λοιμώξεις Αναπνευστικού» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Ενόψει του 31ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου στην οποία τονίστηκε ότι οι Έλληνες πνευμονολόγοι είναι δίπλα στον ασθενή και στόχος τους είναι η βελτίωση της δημόσιας υγείας.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ