Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Karolinska Institute, σε συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνουν στις 25-27 Οκτωβρίου 2023 το European Advanced Course on Clinical Tuberculosis, στην Αθήνα.
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,
Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) με τη συμμετοχή και εκπροσώπηση των μεγαλύτερων πνευμονολογικών κλινικών της χώρας προχώρησε στην έκδοση συστάσεων που αφορούν στην κατά το δυνατόν καλύτερη διαγνωστική προσέγγιση και αντιμετώπιση ασθενών με πιθανή ή επιβεβαιωμένη Οξεία Πνευμονική Εμβολή (ΠΕ).
Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) διοργάνωσε στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 το 7ο Ετήσιο Συνέδριό της με τίτλο “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”.
Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων διοργάνωσε εκδηλώσεις στη πόλη των Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).
Ειδική ημερίδα με τίτλο «Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα, Διακοπή καπνίσματος – Προσυμπτωματικός έλεγχος»διοργανώνει στα Χανιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου), η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από ιδαίτερη έξαρση των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων στους ενήλικες (πχ γρίπη, COVID-19, RSV), οι οποίες εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος συσχετίζεται με την αύξηση της ηλικίας που συνοδεύεται από ανοσογήρανση, την ανοσοκαταστολή που προκαλείται λόγω νόσου ή θεραπείας, καθώς και από την ύπαρξη συννοσηροτήτων.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εκλογών για ανάδειξη νέου ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας το 2023.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ