Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ
Σκοπός της Ε.Π.Ε. είναι η προαγωγή και προώθηση της γνώσης σε θέματα σχετικά με τη λειτουργία και τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος και η εκπαίδευση των γιατρών στις νεότερες απόψεις και τεχνικές.
Δείτε αναλυτικά τους σκοπούς της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Σκοπός της ΕΠΕ
ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022 ξεκινάει η ενότητα «Λοιμώξεις Αναπνευστικού» του Κύκλου των Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, περιόδου Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.
Ανακοινώνεται ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθηγητής ΕΚΠΑ κ Στέλιος Λουκίδης επιλέχθηκε από την ERS ως ο νέος διευθυντής των Επιστημονικών Προγραμμάτων και Συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS Programmes Director) για τη τριετία 2023-2026.
Από τον Οκτώβριο του 2022 θα συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της ERS (Educational Council).
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 θα διεξαχθεί το δεύτερο μάθημα της ενότητας «Πνευμονική Αποκατάσταση» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: ”Μάθε για την Πνευμονολογία” για τους φοιτητές της σχολής, την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 στις 16.00 στο Αμφιθέατρο "ΠΑΘΑΝ".
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στα πλαίσια της υποστήριξης της εκπαίδευσης των νέων πνευμονολόγων, αποφάσισε να προκηρύξει μία κλινική υποτροφία για έναν ειδικευμένο πνευμονολόγο στο γνωστικό αντικείμενο της κυστικής ίνωσης , για (1) ένα έτος.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 θα διεξαχθεί το τρίτο μάθημα της ενότητας «Καρκίνος Πνεύμονα» του Κύκλου Εκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Πρόσληψη Ιατρικού Προσωπικού με καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών στο Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο».
Αναλυτικά η Προκήρυξη, ΕΔΩ
Η πνευμονική νόσος από μη-Φυματικά Μυκοβακτηρίδια (NTM) αποτελεί μια διαγνωστική και θεραπευτική πρόκληση για τον πνευμονολόγο. Πρόκειται για παθογόνα που βρίσκονται παντού στο περιβάλλον και μπορούν να προκαλέσουν νόσο και σε ανοσοεπαρκή άτομα, ενώ η διαφορική διάγνωση από τη φυματίωση μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο μικροβιολογικά.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ