Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ Της ΕΠΕ, 22 Φεβρουαρίου 2021
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
01 Mar 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη της ΕΠΕ, 

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 22 Φεβρουαρίου 2021 και ασχολήθηκε με 20 θέματα. Με σκοπό την ενημέρωση των μελών, σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  πιθανές αποφάσεις που πάρθηκαν για αυτά. Σκοπός του νέου ΔΣ να ενημερώνονται τα μέλη μας και σε περίπτωση που θέλουν να προσθέσουν κάτι ή να στείλουν τις δικές τους απόψεις θα μπορούν πλέον να το κάνουν στο email της εταιρείας.

  1. 1. Έγινε ανάθεση του 30ου Πανελλήνιου συνεδρίου στο πρακτορείο AFEA για το Δεκέμβριο του 2021 [16-19/12 στο ξενοδοχείο Hilton]. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος ήταν ο ορισμός τριμελούς επιτροπής για μελέτη όλων των προτάσεων. Συνάντηση του ΔΣ σε ξεχωριστή συνεδρίαση με σκοπό την αξιολόγηση των 2 καλύτερων και μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη της ανάθεσης.
  2. 2. Οριστικοποιήθηκε η αλλαγή του Καταστατικού με τις προτάσεις που ψηφίστηκαν στη  καταστατική συνέλευση για τα ενεργά μέλη στις 30-1-2021. Ανατέθηκε στο νομικό σύμβουλο της εταιρείας να προχωρήσει τις επόμενές διαδικασίες.  
  3. 3. Αποφασίστηκε οι ελληνικές οδηγίες της ΧΑΠ να γραφτούν σε μορφή άρθρου στα αγγλικά και να σταλούν σε διεθνές περιοδικό του pub med.
  4. 4. Έχουν ληφθεί οι προτάσεις των ομάδων εργασίας για το 2021. Θα αξιολογηθούν από το ΔΣ και θα οριστεί το Μάρτιο σύσκεψη με τους υπεύθυνους για οριστικοποίηση του προγραμματισμού.
  5. 5. Αποφασίστηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να υπάρχει κάθε φορά ένα σύντομο θέμα που αφορά την πανδημία. Η επόμενη ενότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος αφορά τη Φυσιολογία και ξεκινά στις 6-3-2021.
  6. 6. Έγινε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση με το πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στα πλαίσια πιθανής συνεργασίας των 2 εταιρειών. Συμφωνήθηκε η έναρξη της συνεργασίας αυτής με δράσεις όπως κοινό στρογγυλό τραπέζι στα πανελλήνια συνέδρια των 2 εταιρειών, κοινές δράσεις στο Υπουργείο Υγείας και κοινή συνέντευξη τύπου στη παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.
  7. 7. Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΠΕ και ομάδας Αιγαίου με τριετή ορίζοντα και έγινε το πρώτο ενημερωτικό webinar με θέμα ενημέρωση για το COVID-19.  
  8. 8. Ενεργοποιήθηκε όπως ήδη είχε αποφασιστεί η πλατφόρμα ‘’ Πρόσεξέ τα πνευμόνια σου’’ και αναρτήθηκε το πρώτο βίντεο.
  9. 9. Ορίστηκε τριμελής επιτροπή που θα προτείνει σχέδιο εκπαίδευσης για την ειδικότητα με σκοπό να κατατεθεί στο ΚΕΣΥ. Αυτή αποτελείται από του καθηγητές Κ Γουργουλιάνη, Ι Καλομενίδη και τον Δντη του ΕΣΥ Δ Χλωρό.  Στο ΔΣ συμμετείχε ο κ Καλομενίδης που ανέπτυξε τις θέσεις της μέχρι τώρα επιτροπής που το ΔΣ θα ζητήσει την αντικατάσταση της.
  10. 10. Συζητήθηκε ευρέως πρόταση προς το Υπουργείο για παράταση της ειδικότητας ειδικευομένων σε νοσοκομεία που ασχολούνται αποκλειστικά με COVID. Θα σταλεί έγγραφο στο ΚΕΣΥ. Παράλληλα θα σταλεί αίτημα για πραγματοποίηση υπηρεσίας υπαίθρου σε νοσοκομεία COVID για τους Πνευμονολόγους που δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωση αυτή.
  11. 11. Ανανεώθηκαν σε σύνθεση οι επιτροπές για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα με την προσθήκη σε αυτές των νέων συντονιστών Άσθματος και ΧΑΠ.
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne