Loading...
 
 
Διαδικτυακή Εκδήλωση της ΕΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας «Γυναικεία Ανάσα»
WEBINAR
03 Mar 2021

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση «webinar», στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Πρόγραμμα εκδήλωσης

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του αντίκτυπου της πανδημίας στη ζωή της γυναίκας, οι ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις, αλλά και θέματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία, όπως είναι ο τομέας της εργασίας και η ενδοοικογενειακή βία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα: 11π.μ.-1.30μ.μ.

Οι γυναίκες στη διάρκεια της πανδημίας αντιμετωπίζουν αυξημένο φόρτο ενασχόλησης με παιδιά και ηλικιωμένους και παράλληλα υποαπασχόληση, ανεργία και μείωση δυνατοτήτων για επαγγελματική εξέλιξη. Επιπρόσθετα υφίστανται διάφορες μορφές βίας από το σύντροφο τους με μειωμένη  πρόσβαση στην παροχή υποστήριξης. Αναφορικά με την ψυχική τους υγεία παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά άγχους, κατάθλιψης, διαταραχών ύπνου και τραυματικού συνδρόμου. Συνάμα στη διάρκεια της πανδημίας παρουσίασαν αύξηση του σωματικού βάρους, καθώς και του καπνίσματος και της χρήσης αλκοόλ. Όλα τα παραπάνω επιδείνωσαν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους.

Επιπλέον οι εγκυμονούσες έχουν μειωμένη πρόσβαση σε δομές υγείας και αποκλείονται από κλινικές μελέτες εμβολίων για τον SARS-CoV-2.

Στην Ελλάδα έχουμε υψηλότερο ποσοστό γυναικών στην ιατρική και νοσηλευτική καθώς και πνευμονολόγων.  Από την αρχή της πανδημίας οι γυναίκες ιατροί και οι νοσηλεύτριες είναι στην πρώτη γραμμή και ένα χρόνο μετά η αθροιστική κόπωση τις οδηγεί στην εξάντληση.




Μπορείτε να το παρακολουθήσετε από το κανάλι της ΕΠΕ στο youtube

H διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας, με τίτλο «Γυναικεία Ανάσα» γίνεται με την υποστήριξη της εταιρείας GSK.

 
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne