Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ Της ΕΠΕ, 22 Μαρτίου 2021
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
31 Mar 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη της ΕΠΕ, 

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 22-3-2021 και ασχολήθηκε με 15 θέματα. Με σκοπό την ενημέρωση των μελών, σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν για αυτά.
Σκοπός του νέου ΔΣ είναι να ενημερώνονται τα μέλη μας για τις αποφάσεις του ΔΣ και σε περίπτωση που θέλουν να προσθέσουν κάτι ή να στείλουν τις δικές τους απόψεις, θα μπορούν πλέον να το κάνουν στο email της εταιρείας.

ΘΕΜΑΤΑ

  1. Το 30ο Πανελλήνιο συνέδριο  που προγραμματίζεται για τον Δεκέμβριο του 2021 (16-19/12) αποφασίστηκε να διεξαχθεί τελικά στο ξενοδοχείο Intercontinental, λόγω προβλημάτων διαθεσιμότητας που ανέκυψαν με το Hilton (προγραμματισμένη ανακαίνιση ξενοδοχείου).  Η πρώτη συνάντηση για την έναρξη της οργανωτικής διαδικασίας θα γίνει 1-4-2021.
  2. Ζητήθηκε από τριμελή επιτροπή [Καθ. Κ Γουργουλιάνης, Καθ. Ι Καλομενίδης και Δντης ΕΣΥ Α Χλωρός] να μας στείλουν προτάσεις για την αναμόρφωση του χρόνου ειδίκευσης στη Πνευμονολογία. Η επιτροπή αυτή ολοκλήρωσε την πρόταση της η οποία θα συζητηθεί με το ΚΕΣΥ.
  3. Έγινε η 2η συνάντηση με τους υπευθύνους των ομάδων εργασίας που αφορούσε προτεραιοποίηση των δραστηριοτήτων τους για το 2021-22. Θα ακολουθήσει λεπτομερής αναφορά που αφορά τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
  4. Η ΕΠΕ αποφάσισε συνεργασία με την Ένωση ασθενών Ελλάδας με σκοπό να ενημερώνεται και να ενημερώνει για τις ανάγκες των ασθενών.
  5. Η ΕΠΕ αποφάσισε συνεργασία με το Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο με σκοπό την ενημέρωση σε πανελλήνιο επίπεδο των φαρμακοποιών για τα νοσήματα του πνεύμονα. Πρώτη εκδήλωση στις 14-4-2021 18:00 με διαδικτυακό σεμινάριο.
  6. Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία που ξεκινάει στις 31-5 με  κοινή συνέντευξη τύπου στη παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος.
  7. Η ΕΠΕ δημιουργεί ιστότοπο με τίτλο anasa-zois. Αφορά πληροφορίες για το καρκίνο του πνεύμονα και ειδικά το προ-συμπωματικό έλεγχο (screening).  Δημιουργήθηκε συγγραφική ομάδα από 10 Πνευμονολόγους. Χορηγία από την εταιρεία J&J στα πλαίσια της καμπάνιας ‘’ Ανάσα ζωής για το καρκίνο του Πνεύμονα’’.
  8. Η ΕΠΕ ως επίσημη εταιρεία της ειδικότητας προσκλήθηκε να συμμετάσχει στη συγγραφή τόμου για τις επιστημονικές εταιρείες από την Ιατρική Εταιρεία Αθηνών.
  9. Προγραμματίσθηκε διαδικτυακή συνάντηση με την πρόεδρο της ERS με σκοπό να διερευνηθούν δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας με την ERS. 
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne