Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ Της ΕΠΕ, 15 Ιουλίου 2021
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
28 Jul 2021
Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 15 Ιουλίου 2021 και ασχολήθηκε με 16 θέματα. Στις 20 Ιουλίου 2021 συνεδρίασε η επιτροπή προγράμματος του 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας.
1. 30ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο: Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα και σύντομα θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Συνεδρίου ως θεματολογία με την ανάλογη χρονική κατανομή. Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η αποστολή των επιστολών στους Ομιλητές. Συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την τελετή έναρξης. Ήδη αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα και στα SM το πρώτο βίντεο του Προέδρου της ΕΠΕ.  Θα πραγματοποιήσουμε ανάρτηση βίντεο από όλα τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ το μήνα Σεπτέμβριο, με μηνύματα σχετικά με τη θεματολογία του συνεδρίου. Αποφασίστηκε ότι η δια ζώσης παρουσία στο συνέδριο θα επιτρέπεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή βεβαίωσης νόσησης του τελευταίου 6μηνου από την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου. Σχετικά με την επιλογή των ομιλητών και της θεματολογίας ακολουθήθηκαν οι προτάσεις των Ομάδων Εργασίας, με τη διαφορά ότι στο συνέδριο ο κάθε ομιλητής θα έχει αυστηρά μια ομιλία ή ένα προεδρείο. Στο συνέδριο θα αποτυπωθούν οι συνεργασίες της ΕΠΕ με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Εταιρεία Λοιμώξεων. Η επιτροπή προγράμματος και το ΔΣ αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν στα μέλη μας να μην κάνουν >2 συμμετοχές σε δορυφορικά συμπόσια. Για το θέμα ενημερώθηκαν γραπτώς και διαδικτυακά σε συνάντηση οι φαρμακευτικές Εταιρίες ενώ εστάλη newsletter στα μέλη μας.

2. Σχετικά με την συνάντηση του προέδρου της ΕΠΕ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη ενημερώθηκε το ΔΣ. Οι αυξημένες ανάγκες και τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πνευμονολογικές Κλινικές του ΕΣΥ, ήταν το αντικείμενο συζήτησης,  στο πλαίσιο της συνάντησης του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Βασίλη Κοντοζαμάνη με τον Πρόεδρο της ΕΠΕ, κ. Στέλιο Λουκίδη. Στη συνάντηση συμμετείχε και η πρόεδρος του ΚΕΣΥ κα Μίνα Γκάγκα.  Προηγουμένως ο κ. Λουκίδης παρουσίασε τις θέσεις της ΕΠΕ για τα συγκεκριμένα θέματα σε συναδέλφους του Πνευμονολόγους, που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Το κείμενο των θέσεων της ΕΠΕ, το οποίο παρέδωσε ο κ. Λουκίδης στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη  μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω: https://www.hts.org.gr/assets/epe_nosokomeiaki%20pneymonologia_2021.pdf

3. Ο πρόεδρος της ΕΠΕ συναντήθηκε με την πρόεδρο της ΕΠΝΕΛ κα Τσικρικά. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την ειδικότητα. Τα θέματα της συζήτησης τέθηκαν υπ’ όψη του ΔΣ της ΕΠΕ και μετά από διαβούλευση αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί επιστολή στην ΕΠΝΕΛ που άπτεται των σχέσεων των 2 εταιριών. Όταν ληφθεί η απάντηση της ΕΠΝΕΛ θα κοινοποιηθούν οι επιστολές στα μέλη μας.

4. Την Τετάρτη 22 Σεπτεβρίου & ώρα 19.30 οι Ομάδες Εργασίας της ΕΠΕ διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Τί ακούστηκε στο τελευταίο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS)". Οι Ομάδες Εργασίας θα παρουσιάσουν το τί νεότερο ακούστηκε στο τομέα τους κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. 
Με την ευγενική χορηγία της εταιρείας BoehringerIngelheim.

5. Το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα & επέλεξε για το 2021-2022 τους 30 συμμετέχοντες  στα πιστοποιημένα  σεμινάρια ΑLS που διοργανώνει η Ομάδα Εργασίας ΚαρδιοΠνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Οι επιλεχθέντες ( κ οι 30) είναι όλοι Ειδικευόμενοι Πνευμονολόγοι & η κάλυψη των συμμετοχών  θα γίνει αποκλειστικά από την ΕΠΕ.

6. Επικυρώθηκε από το ΔΣ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διετούς διάρκειας για τη περίοδο «Σεπτέμβριος 2021 – Δεκέμβριος 2021». Η θεματολογία έχει ήδη αναρτηθεί στον ιστότοπο της ΕΠΕ (https://www.hts.org.gr/news/newsid510/1167) και εστάλησαν οι προσκλήσεις στους ομιλητές.

7. Αποφασίστηκε η προκήρυξη των ερευνητικών υποτροφιών για το 2021. Επιλέχθηκαν οι 3 ανεξάρτητοι κριτές από το εξωτερικό.

8. Ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια του ΔΣ η κλινική υποτροφία 12 μηνών για την Κυστική Ίνωση. Απονέμεται στον Πνευμονολόγο Κακολύρη Αλέξανδρο.

9. Αποφασίστηκε η προκήρυξη κλινικής υποτροφίας 12 μηνών με αντικείμενο Φυματίωση που αφορά όλα τα Αντιφυματικά ιατρεία στην Ελλάδα.

10. Συζητήθηκε εκτενώς η λειτουργία της μονάδας πρόληψης αναπνευστικών νοσημάτων. Αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021 και η επανεκτίμηση με βάση τα στοιχεία της πανδημίας.

11. Ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις αναθεώρησης τιμολογημένων πράξεων της Πνευμονολογίας που αφορούν την ΗΔΙΚΑ. Ζητήθηκε  η άποψη της ΕΠΝΕΛ. Οι προτάσεις της υιοθετήθηκαν και θα σταλούν στα αρμόδια όργανα με την σύμφωνη γνώμη και των 2 εταιριών. Στην ίδια διαδικασία βρίσκεται και ξεχωριστή τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων του ύπνου σε συνεργασία και υπό το συντονισμό της Ομάδας Διαταραχών του Ύπνου.

Το ΔΣ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne