Loading...
 
 
“Μένω ασφαλής. ΕμβολιάΖΩμαι!” - Εκστρατεία ενημέρωσης για τη σημασία του εμβολιασμού κατά της COVID-19
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
21 Sep 2021

“Μένω ασφαλής. ΕμβολιάΖΩμαι!” είναι το μήνυμα της νέας ενημερωτικής εκστρατείας που υλοποιεί η  Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), με στόχο την διάδοση του θετικού μηνύματος για τον εμβολιασμό, την ανάδειξη της σημασίας του ως μέτρο πρόληψης, αλλά και την υπεύθυνη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών με απλά λόγια, για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι επτά (7) σποτ - τοποθετήσεις και των επτά (7) μελών του ΔΣ της ΕΠΕ διάρκειας 30-40'', σε μια συμβολική κίνηση που μας τονίζει ότι ο εμβολιασμός μας αφορά όλους και καθέναν από εμάς ως κρίκο μιας αλυσίδας. Κάθε σποτ μεταφέρει μια απάντηση – μήνυμα, αλλά όταν διαδέχονται το ένα το άλλο, δίνουν συνολικά απαντήσεις σε προβληματισμούς και αναδεικνύουν την αξία του εμβολιασμού με λόγο φιλικό, απλό, κατανοητό και τεκμηριωμένο, απευθυνόμενοι στους πολίτες που ανησυχούν ή/και προβληματίζονται, με αποτέλεσμα να αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους.

Τα σποτ μεταδίδονται ως κοινωνικό μήνυμα μετά από την έγκριση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) από τους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Στόχος της εκστρατείας είναι να συμβάλλει στην εξέλιξη του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού, στέλνοντας το μήνυμα “κάθε πολίτης που εμβολιάζεται γίνεται κρίκος στην αλυσίδα προστασίας για όλους μας”.

Αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία ο Πρόεδρος της ΕΠΕ καθηγητής Πνευμονολογίας ΕΚΠΑ κ. Στέλιος Λουκίδης τόνισε «από την αρχή της πανδημίας, οι ιατροί Πνευμονολόγοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της COVID-19. Η υπεύθυνη ενημέρωση αναφορικά με τον εμβολιασμό, ως μέσο θωράκισης της κοινωνίας,αποτελεί προτεραιότητα και υποχρέωσή μας. Με το μήνυμα της εκστρατείας “Μένω ασφαλής. ΕμβολιάΖΩμαι”, απευθυνόμαστε κυρίως στους συμπολίτες μας που ανησυχούν ή προβληματίζονται, αναβάλλοντας τον εμβολιασμό τους. Τους εξηγούμε με απλό τρόπο τα πολλαπλά οφέλη για την ατομική αλλά και δημόσια υγεία από τον εμβολιασμό, ώστε να γίνουν κρίκος στην αλυσίδα προστασίας για όλους μας. Όσο πιο πολλοί οι κρίκοι της αλυσίδας, τόσο περισσότερο θα είμαστε προστατευμένοι. Ας μοιραστούμε όσο περισσότεροι μπορούμε αυτό το μήνυμα».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΕ κ. Λευτέρης Ζέρβας, Πνευμονολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ, 7η Πνευμονολογική Κλινική Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» αναφέρει «Η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών αποτελεί επιτακτική ανάγκη ιδιαίτερα όταν και τα στοιχεία των πνευμονολογικών κλινικών αποδεικνύουν ότι το ποσοστό νοσηλευόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι σημαντικά αυξημένο, περίπου 85%, σε σχέση με τους εμβολιασμένους. Υπάρχει ένα ποσοστό περί το 15% ασθενών που έχουν κάνει το εμβόλιο και νοσηλεύονται, με απλή νοσηλεία, αλλά όχι σε ΜΕΘ».

Επίσης, το μήνυμα της εκστρατείας “Μένω ασφαλής. ΕμβολιαΖΩμαι!” αποτύπωσε η ΕΠΕ σε χρωματιστά βραχιολάκια τα οποία μοίρασε σε ιατρούς Πνευμονολόγους σε όλη την Ελλάδα, σε μια πρόσθετη κίνηση συμβολισμού των κρίκων της αλυσίδας προστασίας.

Τα σποτ έχουν αναρτηθεί και στη σελίδα Facebook της ΕΠΕ

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne