Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 25 Οκτωβρίου 2021
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
09 Nov 2021

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 25 Οκτωβρίου 2021 και ασχολήθηκε με 16 θέματα. Στις 19 Οκτωβρίου 2021 συνεδρίασε η επιτροπή προγράμματος του 30ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας.

1. Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο: Ξεκίνησε η διαδικασία βαθμολόγησης των εργασιών που εστάλησαν στο συνέδριο από τις Ομάδες Εργασίας. Ξεπέρασαν συνολικά τις 210 εργασίες. Ολοκληρώθηκε ο σχεδιασμός της Τελετής Έναρξης. Κεντρικός ομιλητής ο Αντιπρόεδρος της Commission Μ Σχοινάς.

2. Έγινε παρουσίαση από το νέο Δ/ντη Σύνταξης (Chief editor) καθηγητή κ. Κωστίκα, η νέα δομή του περιοδικού ‘’Pneumon’’( http://www.pneumon.org/). Το ΔΣ της ΕΠΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να υποστηρίξουν τη νέα προσπάθεια του περιοδικού.

3. Έγινε ενημέρωση για τη 2η συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας και την ΗΔΙΚΑ για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα. Η ΕΠΕ έχει καταρτίσει ένα λεπτομερή σχεδιασμό για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα άσθματος και ΧΑΠ. Απομένει η τελική συνάντηση με τους φορείς και μετά θα γίνει η δημοσιοποίηση των θέσεων της ΕΠΕ.

4. Έγινε συζήτηση για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΠΕ το 2022. Αποφασίστηκε να ξεκινήσει με την ενότητα των Διάμεσων Πνευμονοπαθειών όσο αναφορά τη διαδικτυακή πανελλήνια εκπαίδευση ειδικευομένων. Παράλληλα θα γίνουν 3 σεμινάρια περιφερικού τύπου με έγκριση ΕΟΦ. Η ΕΠΕ θα δραστηριοποιηθεί εκπαιδευτικά και σε πόλεις της Ελλάδας που έχουν Πνευμονολογικές Κλινικές και Πνευμονολόγους στη Πρωτοβάθμια με σκοπό την οργάνωση ημερίδων. Η θεματολογία θα ανακοινωθεί σύντομα μόλις κλείσουν οριστικά οι ημερομηνίες.

5. Αποφασίστηκε το 2022 να ξεκινήσει καμπάνια για την ενημέρωση των φοιτητών της Ιατρικής στην ειδικότητα της Πνευμονολογίας. Θα διοργανωθεί ενημερωτική συνάντηση σε όλες τις Ιατρικές Σχολές σε συνεργασία με τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τις Πανεπιστημιακές Πνευμονολογικές Κλινικές.

6. Ολοκληρώθηκε η μελέτη της ΕΠΕ για την συνταγογράφηση της Οξυγονοθεραπείας και θα σταλεί στο Υπουργείο για τελική έγκριση.

7.Στις 9 Νοεμβρίου και στις 16 Νοεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθούν 2 Συνεντεύξεις Τύπου με θέμα τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και την Παγκόσμια Ημέρα της ΧΑΠ αντίστοιχα. Η πρώτη οργανώνεται σε συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ ενώ στη δεύτερη συμμετέχει και η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

8. Μετά από συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η δωρεά της ΕΠΕ για την ενίσχυση σε προστατευτικά μέσα θα γίνει με την αγορά των υλικών από την ΕΠΕ και τη διάθεσή τους στο Πυροσβεστικό Σώμα.

9. Στις 5 Νοεμβρίου 2021 έγινε η καθιερωμένη τακτική συνεδρίαση με την συμμετοχή των συντονιστών των Ομάδων Εργασίας με σκοπό να συζητηθούν τα θέματα των ομάδων.

Το Δ.Σ.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne