Loading...
 
 
Θερμά Συλλυπητήρια
14 Jan 2022

Στις 8 Ιανουαρίου 2022 απεβίωσε ο καθ. Joseph Milic-Emili, ένας από τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στο χώρο της Παθοφυσιολογίας- Φυσιολογίας του Αναπνευστικού Συστήματος.
Η επίδραση του στην Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα, μέσα απο τις ανακαλύψεις του, τις δημοσιεύσεις του αλλά κυρίως μέσα από την εκπαίδευση χιλιάδων μαθητών του (Fellows) ήταν καταλυτική!

Είχε ιδιαίτερο πάθος για την έρευνα, τη διδασκαλία αλλά και για τη ζωή γενικότερα. 

Το MENTORSHIP του μοναδικό και  η επίδρασή του στην διαμόρφωση της μοντέρνας Ελληνικής Πνευμονολογίας  τεράστια, αφού μαθητές του ήταν οι καθηγητές Ρούσσος, Μπεχράκης, Σιαφάκας Ρασιδάκης, Κουλούρης,Κουτσούκου, Κοσμάς και πολλοί άλλοι.

O MILIC αγαπούσε την Ελλάδα και συχνά επισκεπτόταν τις κλινικές και τα εργαστήρια των μαθητών του, απλώνοντας γενναιόδωρα τις γνώσεις του στους νεότερους Έλληνες Πνευμονολόγους.

Η άνθιση της Ελληνικής Πνευμονολογίας του οφείλει πολλά και  για το λόγο αυτό η ΕΠΕ θα τιμήσει τη μνήμη του αφιερώνοντας στο επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο το στρογγυλό τραπέζι Φυσιολογίας στο όνομά του. Μία από τις Ερευνητικές Υποτροφίες που θα δοθούν, θα ονομάζεται ''Joseph Milic-Emili''.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne