Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 20 Ιανουαρίου 2022
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
24 Jan 2022

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 20 Ιανουαρίου 2022 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας.

1. Έγινε απολογισμός του 30ου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου που χαρακτηρίστηκε από όλα τα μέλη του ΔΣ ως αρκετά επιτυχημένο. Η Τελετή Έναρξης και η Τελετή Λήξης του Συνεδρίου ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό την εξωστρέφεια που επιδιώκει η Εταιρεία ενώ το επιστημονικό πρόγραμμα κάλυψε πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ειδικότητας. Ξεκίνησε ήδη η διαδικασία του επόμενου Συνεδρίου με την προκήρυξη κατάθεσης προσφορών.

2. Οριστικοποιήθηκαν 3 εκδηλώσεις της ΕΠΕ με αντικείμενο "Εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στην Πνευμονολογία : Η περιφέρεια στο επίκεντρο". Θα πραγματοποιηθούν σε επαρχιακές πόλεις που δραστηριοποιείται η ειδικότητα. Θα γίνουν 12 Μαρτίου 2022, Τρίπολη - 9 Απριλίου 2022, Ρέθυμνο -1 Οκτωβρίου 2022, Μυτιλήνη. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της 1ηςεκδήλωσης στη Τρίπολη που θα περιλαμβάνει: Λανθάνουσα μυκοβακτηριδιακή διαμόλυνση, Διαχείριση μονήρους όζου, Προοδευτικές ινωτικές ΔΔΠ, Εμβόλια, Post COVID, Διαχείριση και θεραπεία ΧΑΠ σταδίου 2, Αλλαγή βιολογικών παραγόντων στο σοβαρό άσθμα.

3. Μετά από την αρχική αλληλογραφία αποφασίστηκε η συνεργασία με την Ελληνική  Διαβητολογική Εταιρεία στα πλαίσια εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

4. Εγκρίθηκε από την ΕΠΕ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Ενσυναίσθηση, Ενδυνάμωση και Επικοινωνία’’. Χορηγία Chiesi. Προσέγγιση σε θέματα επικοινωνίας Πνευμονολόγων όλων των βαθμίδων υγείας.

5. Συζήτηση, με το Υπουργείο, των θεραπευτικών πρωτοκόλλων. Επόμενη συνεδρίαση στις 24 Ιανουαρίου 2022.

6. Προγραμματισμός Webinar από την επιστημονική ομάδα της Εντατικής Θεραπείας με τίτλο ‘’Ο ρόλος του διαθωρακικού υπερήχου στις ΜΕΘ’’.

7. Εστάλησαν στην ERS οι προτάσεις της ΕΠΕ για Έλληνες Πνευμονολόγους που θα μπορούσαν να συντονίσουν Oral & Posters στο ερχόμενο ERS 2022.

8. Περατώθηκαν οι οδηγίες της ΕΠΕ για το ρόλο του Πνευμονολόγου στη προεγχειρητική αξιολόγηση. Απομένει η τελική αξιολόγηση από το ΔΣ με σκοπό τη δημοσίευση τους.

9. Εγκρίθηκε η έναρξη του registry για τη καταγραφή του εμφυσήματος  στην Ελλάδα.

10. Αποφασίστηκε η ανάρτηση στον ιστότοπο της ΕΠΕ των ιατρείων post COVID.

11. H ΕΠΕ θα συμμετάσχει στον μεγάλο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου που θα διεξαχθεί το Μάιο 2022.

12. Το  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα για το πρώτο τετράμηνο θα επικεντρωθεί στις ΔΔΠ, στο ΣΑΥ και στις Λοιμώξεις Αναπνευστικού. Θα παραμείνει το hot topic on COVID.

13. Ανανεώθηκε η συνεργασία με την εταιρία επικοινωνίας Reputation Unique για 1 χρόνο.

14. Διερευνητική συνάντηση με Δ/ντες Πνευμονολογικών Kλινικών Περιφερειακών Νοσοκομείων με σκοπό τη καταγραφή των προβλημάτων και την ιεράρχηση αυτών, με σκοπό τη συζήτηση σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας. Θα ακολουθήσει ανάλογη με θέμα τα Ιδιωτικά Νοσοκομεία.
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne