Loading...
 
 
Άρθρα & Σχολιασμός Περιοδικών ειδικά για τον Ύπνο, Ιανουάριος & Φεβρουάριος 2022
30 Mar 2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στην ομάδα αυτή άρθρων που σας ανακοινώνουμε θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως μια νέα φαρμακευτική θεραπεία για την υπνική άπνοια που έγινε σε μια μικρή αλλά καλά οργανωμένη μελέτη. Θα δούμε σε άλλο άρθρο ανασκόπησης, την σύνδεση των διαταραχών του ύπνου με το γενετικό υπόβαθρο, σε άλλη μελέτη θα διερευνήσουμε την επίδραση ψυχολογικών παρεμβάσεων όπως η ενσυνειδητότητα στην αξιοποίηση για τον περιορισμό της αναβλητικότητας της έναρξης ώρας ύπνου, που είναι ένα σημαντικό πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας.

Επίσης, θα δούμε πως η ελαττωμένη άσκηση και η καθιστική ζωή αποτελούν παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση αποφρακτικής υπνικής άπνοιας. Επιπλέον σε ένα ωραίο άρθρο ανασκόπησης, θα δούμε τις διαταραχές ύπνου και την υπνική άπνοια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, το αν η Μουσικοθεραπεία βοηθάει τον ύπνο. Σε ένα ωραίο άρθρο ανασκόπησης θα διερευνηθεί αν υπάρχει κοινή γενετική βάση της κατάθλιψης και της αποφρακτικής άπνοιας.

Σε επόμενο άρθρο από τη διεθνή ομάδα εργασίας για την διαταραχή συμπεριφοράς στον ύπνο REM, προσφέρονται καινούργιες κατευθυντήριες οδηγίες.  Για την συσχέτιση της αϋπνίας με την αποφρακτική υπνική άπνοια και τέλος την σχέση του διαβήτη τύπου II με τις διαταραχές του ύπνου ιδιαίτερα την αϋπνία και την αποφρακτική υπνική άπνοια.

Τέλος, ένα άρθρο για την κατάλληλη συσκευή σε συνδυασμό αιτίων υπερκαπνίας και μία ανασκόπηση για την συσχέτιση της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας με παθήσεις του οφθαλμού.

Ευχαριστούμε πολύ τους σχολιαστές, κ Άγη Δέρβα, τον κ Δημήτριο Καντά, τον κ Παναγιώτη Πανάγου, την κα Ευαγγελία Φλώρου και την κα Κυριακή Χολίδου.  

Οι Συντονιστές της Ομάδας Εργασίας:
Μ. Βαγιάκης - Κ. Λάμπρου

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne