Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 23 Μαρτίου 2022
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
05 Apr 2022

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε στις 23 Μαρτίου 2022 και ασχολήθηκε με 17 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις  σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Εγκρίθηκαν και εστάλησαν στο ΚΕΣΥ οι θέσεις της ΕΠΕ για την εκπαίδευση. Παράλληλα εστάλη προς το ΚΕΣΥ η θέση της ΕΠΕ για την τηλεργασία ασθενών με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα.

2. Εγκρίθηκε επιστολή που αφορά την συνταγογράφηση φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων σε ανασφάλιστους που συντάχθηκε μετά από διαβούλευση της ομάδας ΠΦΥ της ΕΠΕ με ομάδα ιδιωτών ιατρών και εκπροσώπου της ΕΠΝΕΛ. Συνυπογράφεται από ΕΠΝΕΛ και ΕΝΘΕ.

3. Έγινε ενημέρωση σχετικά με τη συνεργασία της ΕΠΕ με την ΕΠΝΕΛ και αφορά το συνέδριο της ΕΠΝΕΛ, σε συνεργασία με τις ομάδες εργασίας της ΕΠΕ.

4. Οριστικοποιήθηκε η θεματολογία 3 ομιλιών που αφορούν COVID-19 με σκοπό την έναρξη συνεργασίας της ΕΠΕ με την Κυπριακή Πνευμονολογική Εταιρεία.

5. Η Πρόεδρος ασθενών με Long COVID ανέπτυξε τις θέσεις του συλλόγου και το τρόπο συνεργασίας με την ΕΠΕ.

6. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ΗΔΙΚΑ να εντάξει icd10 με ένδειξη εξάρτηση από τη νικοτίνη. Η ένταξη του συγκεκριμένου icd10 θα ανοίξει το δρόμο για συνταγογράφηση εξετάσεων πρόληψης.

7. Αποφασίστηκε η διοργάνωση 2 παράλληλων εκδηλώσεων από τις ομάδες εργασίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 με σκοπό να γίνει ανασκόπηση στο "τί ακούστηκε στο ERS 2022". H ΕΠΕ θα χορηγήσει με την υποστήριξη της Εταιρείας Menarini 6 φυσικές και 20 διαδικτυακές εγγραφές για το ERS 2022.

8. Έγινε συζήτηση με την Εταιρία επικοινωνίας σχεικά με την έναρξη ενημερωτικής καμπάνιας που θα αφορά το ρόλο του Πνευμονολόγου μετά ή/και παράλληλα με το COVID-19. Το ΔΣ ενέκρινε την καμπάνια αυτή που θα συγκεκριμενοποιηθεί σε σύντομο χρόνο.

9. Συζητήθηκε η επιστολή διαμαρτυρίας Πνευμονολόγων σχετικά με τον αποκλεισμό από   την ERS των Εταιρειών Θώρακος Ρωσίας και Λευκορωσίας. Γράφτηκε  επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΕ στον πρόεδρο της ERS.

10. Αποφασίστηκε η χρηματοδότηση συγγραφής σε Αγγλικό κείμενο, με σκοπό να δημοσιευτεί στο περιοδικό Πνεύμων, των οδηγιών του προεγχειρητικού ελέγχου.

Το ΔΣ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne