Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 1 Σεπτεμβρίου 2022
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
06 Sep 2022

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022 και ασχολήθηκε με 19 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Για το 31ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό συνέδριο έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα από τον Ιούνιο του 2022 και έχουν σταλεί οι προσκλήσεις σε ομιλητές και προέδρους διαλέξεων και τραπεζιών, φέτος υπάρχει συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την Εταιρεία Λοιμώξεων. Στο συνέδριο θα ανακοινωθούν οι εθνικές οδηγίες διαχείρισης της Πνευμονικής εμβολής καθώς και του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του πνεύμονα. Έγινε  συζήτηση για τη διαμόρφωση των Τελετών Έναρξης και Λήξης που θα οριστικοποιηθούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρουσιάσουν την επιστημονική τους δραστηριότητα μέσω αποστολής περιλήψεων για προφορική ανακοίνωση ή πόστερ.

2. Αποφασίστηκε για τη Παγκόσμια Ημέρα ΧΑΠ να γίνουν 3 ιατρεία ΧΑΠ σε ισάριθμα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και Πνευμονολογικές Κλινικές.  Ως περιοχές επιλέχθηκαν η Πελοπόννησος , η Ήπειρος και η Θράκη.

3. Αποτιμήθηκε η συνεργασία των Ομάδων Εργασίας της ΕΠΕ στο συνέδριο της ΕΠΝΕΛ και κρίθηκε ως ιδιαίτερα επιτυχής.

4. Η ΕΠΕ διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης για την ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση στην εβδομάδα της ΙΠΙ που αρχίζει 20 Σεπτεμβρίου 2022.  Θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, στην οποία προσκλήθηκε και η Αν. Υπουργός Υγείας κα Γκάγκα καθώς και ενημερωτικά βίντεο που θα προβληθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συντονίζουν οι επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας των ΔΔΠ. Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν και σύλλογοι ασθενών.

5. Αποφασίστηκε από το ΔΣ η διοργάνωση εκδηλώσεων τον Νοέμβριο του 2022 για τη Παγκόσμια Ημέρα της Πνευμονίας.

6. Συνεχίζεται σε πανελλαδική εμβέλεια  η δράση της μονάδας προληπτικού ελέγχου αναπνευστικού. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό που έχει αναδείξει τα τελευταία 15 χρόνια τη Πνευμονολογία μέσω της ΕΠΕ μπορεί να το δηλώσει στην Εταιρεία.

7. Η ΕΠΕ θα συμμετάσχει ενεργά στο μικρό διάπλου της Ομάδας Αιγαίου από 14 έως 16 Οκτωβρίου 2022 στο Καστελόριζο. Το ΔΣ αποφάσισε και την ενίσχυση του τοπικού Κέντρου Υγείας με υλικά που θα αγοράσει η ΕΠΕ. Η τελετή παράδοσης των υλικών θα γίνει με τη παρουσία 4 μελών του ΔΣ.

8. Στις 1 Οκτωβρίου 2022 θα γίνει η 3η εκδήλωση της ΕΠΕ στη Μυτιλήνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεών της σε επαρχιακές πόλεις που δραστηριοποιείται η Πνευμονολογία. Συνεργασία με το Βοστάνειο Νοσοκομείο και τον Ιατρικό σύλλογο. Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο τοπικός ιατρικός σύλλογος και η Πνευμονολογική κλινική του Βοστάνειου νοσοκομείου για τη προσφορά τους στη κοινωνία.

9. Προγραμματίσθηκαν τα  2 περιφερειακά σεμινάρια Ομάδων Εργασίας για το 2023. Το πρώτο θα αφορά την ΠΦΥ και το δεύτερο την πνευμονική εμβολή και τη πνευμονική υπέρταση με ημερομηνίες 10-12/3 και 17-19/3 στον Βόλο και στην Αθήνα αντίστοιχα.

10. Ξεκινά η πρόταση συνεργασίας στους φοιτητικούς συλλόγους των 7 Ιατρικών σχολών για ενημερωτική καμπάνια με τίτλο’’ Μάθε για τη Πνευμονολογία’’. Για το 2022 στην Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ και του πανεπιστημίου Πατρών. Σκοπός της είναι η ενημέρωση των αυριανών ιατρών για την ειδικότητα της Πνευμονολογίας.

11. Για 3η συνεχή χρονιά εστάλη αίτημα στην Προεδρία της Δημοκρατίας για τον εμβολιασμό απέναντι στη γρίπη, της Προέδρου και του προσωπικού του Προεδρικού Μεγάρου με μέριμνα της ΕΠΕ.

12. Συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την  ημερίδα "Τι ακούστηκε στο Συνέδριο της ERS 2022", 17 Σεπτεμβρίου 2022 Αθήνα & Θεσσαλονίκη με παράλληλη διαδικτυακή μετάδοση.

13. Η ΕΠΕ έδωσε αιγίδα για την εκδήλωση των Πνευμονολόγων του νομού  Χανίων με τίτλο ‘’Αναπνέω Ελεύθερα ‘’ και θα εκπροσωπηθεί από τον Αντιπρόεδρο της Εταιρείας καθηγητή κ Τζανάκη.

14. Συντάσσεται με την εξώδικη παράσταση της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Χανίων και θα κάνει ανάλογες ενέργειες για την υποστήριξη της.

15. Ζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών προετοιμασίας του 1ου Ελληνοκυπριακού Συνεδρίου Πνευμονολογίας που θα γίνει στη Λευκωσία  στις 28-30 Απριλίου 2023.

16. Οριστικοποιήθηκε η συνεργασία της ΕΠΕ με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελέτης & Εκπαίδευσης στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Λοιμώξεων με συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου και στο  επιστημονικό πρόγραμμα με θεματολογία του Long COVID. Εκπρόσωποι, τα μέλη του Δ.Σ. κ Μπακάκος και κα Κατσαούνου.

17. Εγκρίθηκε η 2η δόση της ερευνητικής υποτροφίας της κα Κώτσιου.

18. Εστάλη αίτημα στην ERS με σκοπό να φιλοξενηθεί από την ΕΠΕ για 2η συνεχή χρονιά ένα από τα satellite συμπόσια της Εταιρείας.

Το Δ.Σ.
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne