Loading...
 
 
Ανακοίνωση για Δράσεις Μονάδας Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων ΕΠΕ, Οκτώβριος 2022
31 Oct 2022

Η  Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, μέσω της Μονάδας Προληπτικού Ελέγχου και σε συνεργασία με τη τοπική αυτοδιοίκηση, τους τοπικούς φορείς υγείας και φυσικά τους Έλληνες Πνευμονολόγους  πραγματοποίησε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα για την προστασία & προαγωγή της υγείας του γενικού πληθυσμού σχετικά με τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Οι  δράσεις περιελάμβαναν σπιρομετρικό έλεγχο και διεξήχθησαν στο διάστημα 19/10/2022 έως 26/10/2022, στους Δήμους Αθηναίων (6ο Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης), Δομοκού (Κέντρο Υγείας Δομοκού), Τρικκαίων (Κέντρο Υγείας Πύλης Τρικάλων) και Αμυνταίου (Κέντρο Υγείας Αμυνταίου).

Οι δράσεις στους Δήμους Δομοκού και Τρικκαίων πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Πνευμονολογική Κλινική της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 
Συνολικά εξετάσθηκαν κλινικά και με την διενέργεια σπιρομετρήσεων 274 άτομα. Στις δράσεις συμμετείχαν οι Ιατροί Πνευμονολόγοι: κ Τσιότσιος Αναστάσιος, κα Μπαρμπαρέσου Ζαφειρία, κα Περλεπέ Γαρυφαλλιά και εκ μέρους της Ελληνική Πνευμονολογικής Εταιρείας, η κα Κατσαούνου Παρασκευή.

Οι προληπτικές δράσεις της ΕΠΕ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μπορεί να το δηλώσει στο email της εταιρείας pneumon@hts.org.gr.

 

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne