Loading...
 
 
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, 4 Φεβρουαρίου 2023-Ημερίδα "Πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα", Χανιά
06 Feb 2023

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον Σύλλογο Πνευμονολόγων Περιφερειακής Ενότητας Χανίων διοργάνωσε εκδηλώσεις στη πόλη των Χανίων στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).

Το πρωί στην αίθουσα του ιατρικού συλλόγου Χανίων δόθηκε Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ. Η βασική εκδήλωση έγινε στην αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης το απόγευμα 17.30-20.00, όπου παρουσία του βουλευτή του νομού, κ Βασίλη Διγαλάκη, του Δημάρχου Χανίων, κ Παναγιώτη Σημανδηράκη, του Διοικητή του νοσοκομείου Χανίων κ Γεωργίου Μπέα, της αντιδημάρχου κα Ελένη Ζερβουδάκη, της προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Χανίων κα Παρασκευής Ορφανουδάκη, συναδέλφων ιατρών και κοινού συζητήθηκε το πρόβλημα του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα. Διαβάστηκε επιστολή-χαιρετισμός στην εκδήλωση του βουλευτή Χανίων κ Μανούσου Βολουδάκη.

Η ΕΠΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο έκδοσης κατευθυντήριων οδηγιών έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα –σε συνεργασία με την Ακτινολογική και Θωρακοχειρουργική Εταιρεία– για την υιοθέτηση μιας εθνικής στρατηγικής για το screening του καρκίνου του πνεύμονα με επιστημονικά τεκμηριωμένο και δομημένο τρόπο και πάντα σε συνδυασμό με προγράμματα διακοπής του καπνίσματος.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και τους τοπικούς φορείς που υποστήριξαν και συμμετείχαν σε αυτή την πρωτοβουλία της ΕΠΕ. Ιδιαίτερη ευχαριστία στο Δήμο Χανίων που φωταγώγησε το Φάρο στο παλιό Λιμάνι με χρώματα μπλε σαν ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στους ασθενείς και στις οικογένειές τους. 

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne