Loading...
 
 
Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα- Έργο και προσφορά στην Υγεία»
01 Jun 2023
Στις 29 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα-Έργο και προσφορά στην Υγεία», στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Πρόκειται για ένα λεύκωμα που εκδόθηκε σε συνεργασία & υπό την αιγίδα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών και παρουσιάζει την ιστορία των ελληνικών ιατρικών επιστημονικών εταιρειών, με έμφαση στο πλούσιο επιστημονικό τους έργο και στη συμβολή τους στην προαγωγή της επιστήμης, της ιατρικής εκπαίδευσης, καθώς και στην προαγωγή της υγείας. Την έκδοση πλαισιώνει μια ιστορική αναδρομή της διαχρονικής συμβολής της Ιατρικής στην ανάπτυξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία παρείχε αρχειακό φωτογραφικό υλικό και ιστορικά στοιχεία από την Ίδρυσή της έως σήμερα, για το έργο της στους τομείς της εκπαίδευσης, της προαγωγής της υγείας και της κοινωνικής επαγρύπνησης σε θέματα που αφορούν στις πνευμονικές παθήσεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί εκπρόσωποι των  ιατρικών επιστημονικών εταιρειών της χώρας, εκπρόσωποι φορέων της υγείας, εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, εκπρόσωποι εταιρειών του κλάδου βιοεπιστημών και υγείας κ.ά.

Εκ μέρους της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας στην εκδήλωση συμμετείχε η κα Νικολέττα Ροβίνα, που επιμελήθηκε την ενότητα που αφορά στην Εταιρεία.

 

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne