Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
03 Jun 2024

Αγαπητοί συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. Αυτή ήταν η 8η συνεδρίαση του παρόντος ΔΣ. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Σε διαφορετική ημέρα (28-5-2024)  προγραμματίστηκε και έγινε συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής για το 33o Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο. Εστάλησαν τα χορηγικά πακέτα. Αποφασίστηκε στις 17 Ιουνίου να οριστικοποιηθεί το 90% του προγράμματος, να επιλεχθούν οι πρόεδροι των συνεδριάσεων και οι ομιλητές και να σταλούν οι αντίστοιχες προσκλήσεις. Αποφασίστηκε επίσης να κατανεμηθούν τα slots των δορυφορικών τραπεζιών και ομιλιών. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία όπως κάθε χρόνο θα ολοκληρώσει έγκαιρα το πρόγραμμα του Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου ώστε ο κάθε ομιλητής ή και πρόεδρος να είναι ενήμερος για τις υποχρεώσεις του.

2. Στις 28 Μαΐου 2024 προγραμματίστηκε και έγινε και διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των μελών της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και του ΔΣ της Κυπριακής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προετοιμασία του 2ου Κυπροελλαδικού Πνευμονολογικού Συνεδρίου που ως γνωστόν θα γίνει στην Κύπρο στη Λευκωσία από τις 4 έως τις 6 Απριλίου 2025. Ορίστηκε η επιστημονική επιτροπή από τις 2 εταιρείες που σκοπό έχει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2024 να έχει οριστικοποιήσει το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου. Από την ΕΠΕ ορίστηκαν ο Γενικός Γραμματέας κ Μπακάκος, η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, κα Ροβίνα και το μέλος του ΔΣ, κ Μόσχος. Αποφασίστηκε να οριστικοποιηθούν σύντομα τα χορηγικά πακέτα και συζητήθηκε να ενταχθούν στη θεματολογία του προγράμματος ανάλογα θέματα ώστε να προσκληθούν από την Κύπρο και άλλες ειδικότητες με σκοπό την εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τη συνεργασία τους με τους πνευμονολόγους. Αποφασίστηκε επίσης να γίνει προσυνεδριακό σεμινάριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με αντικείμενο τον θωρακικό υπέρηχο. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει το Σεπτέμβριο του 2024 ενώ νωρίτερα θα συναντηθούν οι επιστημονικές επιτροπές των 2 εταιρειών για το πρόγραμμα.

3. Αποτιμήθηκε η μέχρι τώρα πορεία της ενημερωτικής καμπάνιας για την ειδικότητα που έχει ξεκινήσει στα μέσα Απριλίου και θα περατωθεί ως προς το πρώτο μέρος της στα μέσα Ιουνίου. Στη φάση αυτή η τηλεοπτική διαφήμιση παίζεται ως χορηγούμενη. Ξεκίνησε δε ήδη η ανάλογη καμπάνια στο πίσω μέρος των αστικών λεωφορείων συγκεκριμένων δρομολογίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

4. Αποφασίστηκε και εστάλη ανάλογη πρόταση σε γραφεία οργάνωσης συνεδρίων η διενέργεια 3 συνεδριακών εκδηλώσεων τύπου Α για το 2025. Αυτές θα αφορούν 1) το refreshing course των ειδικευόμενων, 2) λοιμώξεις, φυματίωση & βρογχεκτασίες και 3) σεμινάριο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με επικέντρωση στις διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες, στους εμβολιασμούς, στα αποφρακτικά νοσήματα και στην πνευμονική κυκλοφορία.

5. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του σεμιναρίου της Ομάδας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας για τις 18 ως 20 Οκτωβρίου στην Πορταριά Πηλίου. Στη διάρκεια της συνάντησης θα τιμηθεί για την προσφορά του στην Ευρωπαϊκή Πνευμονολογία ο καθηγητής Ιωάννης Βογιατζής. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν με έξοδα της ΕΠΕ 24 νέοι γιατροί από όλη την Ελλάδα, κατά βάση ειδικευόμενοι.

6. Προκηρύχθηκαν οι ερευνητικές υποτροφίες με τους περσινούς όρους για το 2024. Επιβεβαιώθηκε η επαναπροκήρυξη της κλινικής υποτροφίας με γνωστικό αντικείμενο διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες.

7. Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας διακοπής καπνίσματος (31/5) και της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος (5/6) θα γίνει εκδήλωση στην Καρδίτσα το Σάββατο 1/6 που θα περιλαμβάνει συνομιλία με μαθητές πάνω στα θέματα κλιματικής αλλαγής, προληπτικό έλεγχο του αναπνευστικού στο κέντρο υγείας Μουζακίου καθώς και εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας και το δήμο Καρδίτσας που σκοπό έχει να ενημερώσει δημοσιογράφους και κοινό πάνω σε θέματα που αφορούν τη διακοπή καπνίσματος και την κλιματική αλλαγή. Την ΕΠΕ θα εκπροσωπήσουν στις παραπάνω εκδηλώσεις ο γενικός γραμματέας κ. Μπακάκος το μέλος του ΔΣ κυρία Κατσαούνου καθώς και η πνευμονολόγος Δήμητρα Μπουσίου.

8. Έγινε επιλογή με κλήρωση (και με προτεραιοποίηση όσων έχουν να παρουσιάσουν) των συμμετεχόντων που θα παρακολουθήσουν το επόμενο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας που θα γίνει στη Βιέννη από 7 έως 11 Σεπτεμβρίου του 2024 με την υποστήριξη της Menarini. Επιλέχθηκαν 6 ειδικοί και 2 ειδικευόμενοι.

9. Έγινε ενημερωτική συνάντηση για το πρωτόκολλο HELI COPD που συντονίζουν οι καθηγητές κκ Κωστίκας και Στειρόπουλος με σκοπό την παρακολούθηση ασθενών με ΧΑΠ και καρδιαγγειακά νοσήματα. Στο πρωτόκολλο θα συμμετέχουν πνευμονολόγοι και κλινικές από όλη την Ελλάδα. Το ΔΣ αποφάσισε ότι όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μέλη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Το ΔΣ
© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne