Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Δευτέρα 18 Ιούν 2018

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εξετάσεις των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας καθώς και η κλήρωση για την ανάδειξη των δυο συμμετεχόντων-ειδικευομένων που θα παρακολουθήσουν το ERS Congress 2018 στο Παρίσι θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 στις 17:00 στο γραφείο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. (Διεύθυνση: Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτήρια», Κτίριο Θ, 1ος όροφος  τηλέφωνο: 210-7487723).

   
 • Τρίτη 12 Ιούν 2018
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω έκτακτου περιστατικού αναβάλλονται οι εξετάσεις των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας καθώς και η κλήρωση για την ανάδειξη των δυο συμμετεχόντων - ειδικευομένων που θα παρακολουθήσουν το ERS Congress 2018 στο Παρίσι που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

  Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα είναι την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018.
   
 • Τρίτη 12 Ιούν 2018
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πνευμονικής Υπέρτασης, στις 15-17 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο Cotsen Hall στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, στην Αθήνα, με μεγάλη θεματολογία, όπως η εισαγωγή στις βασικές έννοιες της πνευμονικής υπέρτασης, η πνευμονική υπέρταση στα παιδιά και η σύνδεση της πνευμονικής εμβολής με τη χρόνια θρομβοεμβολική πνευμονική υπέρταση.

  Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε από εδώ

  Η εγγραφή στο Συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ.

   
 • Δευτέρα 11 Ιούν 2018
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η 16η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 στις 15:00 μ.μ. στο γραφείο της ΕΠΕ στο ΝΝΘΑ "Η Σωτηρία".

  Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της 16ης Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΕ είναι τα εξής:
   
 • Πέμπτη 07 Ιούν 2018

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι παρουσιάσεις για το 3ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο της A΄ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ  με θέμα: «Αντιμετώπιση Αναπνευστικών Προβλημάτων στην Κοινότητα», το οποίο  πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαΐου 2018 στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» είναι διαθέσιμες για όλους και μπορείτε να τις βρείτε από το ακόλουθο link:http://www.evaggelismos-hosp.gr/index.php/1o-ekpaideftiko-symposio-a-klinikis-entatikis-therapeias
   

   

   
 • Πέμπτη 07 Ιούν 2018
  Το Δ. Σ. της  Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το χαμό του καθηγητή Χατζησταύρου Κωνσταντίνου, ο οποίος με τη ζωή και το έργο του συνέβαλε τα μέγιστα στην προώθηση και την ανάδειξη της πνευμονολογίας-φυματιολογίας στην Ελλάδα.

  Ο Χατζησταύρου Κωνσταντίνος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα της πνευμονολογικής κοινότητας, ο οποίος χαρακτηρίσθηκε από το υψηλό του ακαδημαϊκό ήθος με συνεχή διάθεση προσφοράς και ευγένεια.

   
   
 • Τρίτη 20 Φεβ 2018

  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για όσους δεν μπορούν να παρευρίσκονται στα μαθήματα της Τετάρτης καθώς και για τους συναδέλφους από την επαρχία ότι η βιντεοσκόπηση των μαθημάτων έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και οι παρουσιάσεις έχουν αναρτηθεί στο κανάλι της ΕΠΕ στο Youtube και είναι διαθέσιμες για όλους.

  Αναλυτικά τις παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε παρακάτω:

   
 • Τρίτη 05 Ιούν 2018
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε) διοργάνωσε συνέντευξη τύπου στις 4 Ιουνίου 2018 με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος 2018, που έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  και  άλλους συνεργαζόμενους οργανισμούς, η 31η Μαΐου. 

  Στην εκδήλωση, την οποία προέδρευσαν ο κ. Μιχάλης Τουμπής, Πνευμονολόγος, Μέλος Δ.Σ και Συντονιστής Ομάδας Διακοπής Καπνίσματος & Προαγωγής της Υγείας της Ε.Π.Ε και η κα. Παρασκευή Αργυροπούλου-Πατάκα, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Αντιπρύτανης του Α.Π.Θ, συνέπραξαν και σημαντικοί επιστημονικοί και κρατικοί φορείς, προκειμένου να τονιστεί η σημασία της συνεργασίας για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις σοβαρές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία ενεργών και παθητικών καπνιστών καθώς και για τα οφέλη από την έγκαιρη πρόληψη και τις επιστημονικές μεθόδους διακοπής του καπνίσματος.
   
 • Δευτέρα 04 Ιούν 2018
  Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τελευταίο μάθημα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

  Πρόγραμμα Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018

  ● Medical Thoracoscopy για διάγνωση/διαχείριση υπεζωκοτικής  Συλλογής – Βίτσας Β. 

  ● Τεχνικές αντιμετώπισης πρωτοπαθούς αυτόματου πνευμοθώρακα –  Στρατάκος Γ. 

  ● Θωρακικοί σωλήνες – Μόσχος Χ.

  Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στις 17:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Μετεκπαιδευτικών Σεμιναρίων Πνευμονολογίας και η κλήρωση για την ανάδειξη των δυο συμμετεχόντων -ειδικευομένων στο προσεχές ERS Congress 2018 στο Παρίσι. 

   
 • Πέμπτη 31 Μάι 2018
  Κάθε χρόνο, η 31 Μαΐου ορίζεται, από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  και  άλλους συνεργαζόμενους οργανισμούς, ως Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καπνίσματος.

  Ο διαχρονικός σκοπός της καθιερωμένης πλέον αυτής μέρας είναι:

  1. Να τονισθούν οι κίνδυνοι για την υγεία και όχι μόνο, που σχετίζονται με την χρήση καπνού

  2. Να προταθούν και να εφαρμοστούν πολιτικές ώστε να ελαττωθεί η κατανάλωση του καπνού.

  Το θέμα της Παγκόσμιας Μέρας Κατά του Καπνίσματος για το 2018 είναι:

  ‘Το κάπνισμα ραγίζει καρδιές’    
   
512 Αντικείμενα. Σελίδα 11/52