Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Παρασκευή 29 Σεπ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία αναγνωρίζοντας τη σημασία των Μονάδων Αναπνευστικής Αποκατάστασης και το γεγονός ότι δεν υποστηρίζονται με προσωπικό από το Δημόσιο, καθώς και το ότι οι πράξεις που διενεργούνται σε αυτές δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να διαθέσει χρηματικό ποσό ύψους 6.000€ για την ενίσχυση της λειτουργίας των Μονάδων Αποκατάστασης ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε μονάδας, (ιατρός/ φυσικοθεραπευτής/ μηχανήματα) κατά τρόπο που θα κρίνει ο διευθυντής της και θα ενημερώνει την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία για την χρήση της ενίσχυσης. 

  Οι ενδιαφερόμενοι Διευθυντές παρακαλούμε όπως υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΕ για να υπαχθούν στο πρόγραμμα μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.   
 • Τρίτη 10 Οκτ 2017
  Η Ενώση Επιστημονικού Προσωπικού του Νοσοκομείου «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (Ε.Ε.Π.Ν.Ε.) συνεχίζει και αυτό το ακαδημαϊκό έτος τις Επιστημονικές Εκδηλώσεις της Τετάρτης με την παρουσίαση δύο περιστατικών από την Α' Κλινική Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017.

  Η παρουσίαση των περιστατικών θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" - "ΔΩΜΑ" (11ος όροφος, κτίριο ΑΧΕΠΑ) με ώρα έναρξης 13:30.
   
 • Παρασκευή 29 Σεπ 2017

  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία απέστειλε επιστολή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκεια της σχετικά με το πρόγραμμα του 1ου Εθνικού Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου, (2-3 Σεπτεμβρίου 2017 στο Λουτράκι Αριδαίας) όπου διαφαίνεται επιχειρούμενη προσπάθεια να εκτελούν οι φαρμακοποιοί πράξεις Α/βαθμιας περίθαλψης, όπως είναι η διαχείριση χρονίων αναπνευστικών νοσημάτων και κυρίως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και η Διακοπή Καπνίσματος που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του ειδικού Πνευμονολόγου, γεγονός που συνιστά αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. 

  Την επιστολή προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πέλλας μπορείτε να την διαβάσετε από εδώ

   
 • Δευτέρα 02 Οκτ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στην προσπάθειά της για βελτίωση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών στην Πνευμονολογία διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 με 8 Οκτωβρίου 2017, στο Ναύπλιο.

  Το Τελικό Πρόγραμμα
  του σεμιναρίου μπορείτε να το δείτε από εδώ

  Πρόκειται για το 13ο στη σειρά Εκπαιδευτικό Φροντιστήριο-Εκπαίδευση στην Πνευμονολογία, που συνδυάζει την τεκμηριωμένη θωρία με την σύγχρονη κλινική πρακτική (Pulmonary Board Review Refreshing Course).

  Η συμμετοχή των ειδικευομένων γίνεται με πρόσκληση από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία κατόπιν υπόδειξης των Διευθυντών των Πνευμονολογικών Κλινικών. 

   
 • Παρασκευή 22 Σεπ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) θέλοντας να ενισχύσει το κλινικό σας έργο και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει την ιατρική κοινότητα στη σημασία της παρακολούθησης του άσθματος, έχει θέσει υπό την αιγίδα της το πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών «Παρακολουθώ το άσθμα μου» σε όλη την Ελλάδα.


   
 • Τετάρτη 27 Σεπ 2017
  Με  βάση τις ερωτήσεις που δεχθήκαμε σχετικά με τις Eρευνητικές Yποτροφίες 2017, η επιστημονική επιτροπή  των  Υποτροφιών της  ΕΠΕ θα  ήθελε να κάνει τις εξής  διευκρινήσεις:

  ● Μόνο ένας Συντονιστής Ερευνητικού Προγράμματος ανά αίτηση θα γίνεται δεκτός που πρέπει απαραιτήτως να είναι πνευμονολόγος.

  ●Η μελέτη πρέπει να γίνει στην πνευμονολογική κλινική ή έργαστήριο που συνδέεται άμεσα με πνευμονολογική κλινική.

  ●Η τήρηση του Deadline της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου 12μ.μ. το μεσημέρι είναι ΑΥΣΤΗΡΗ.
   
 • Τρίτη 26 Σεπ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η  4η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιηθεί  την  Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3.00 μ.μ. στο  γραφείο της ΕΠΕ  στο  ΓΝΝΘΑ "Η Σωτηρία". 

  Παρακάτω ανακοινώνονται τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης.
   
 • Πέμπτη 07 Σεπ 2017

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στην προσπάθειά της για βελτίωση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών στην Πνευμονολογία διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 με 8 Οκτωβρίου 2017, στο Ναύπλιο.

   
 • Δευτέρα 17 Ιούλ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία σας ενημερώνει ότι προκηρύσσονται Ερευνητικές Υποτροφίες με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017.

  Τις αναλυτικές πληροφορίες για την προκήρυξη των υποτροφιών μπορείτε να βρείτε παρακάτω:
   
 • Δευτέρα 25 Σεπ 2017
  Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους ενδιαφερόμενους ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών για τις Ερευνητικές Υποτροφίες της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 (12:00 μ.μ.) ηλεκτρονικά ή με σφραγίδα ταχυδρομείου.

  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Ερευνητικές Υποτροφίες μπορείτε να βρείτε από εδώ ή να επικοινωνείτε με την Γραμματεία της  ΕΠΕ (210-7487723). 
   
429 Αντικείμενα. Σελίδα 11/43