Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 8 Ιουνίου 2023
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
19 Jun 2023

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 και ασχολήθηκε με 22 θέματα. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Στη συνάντηση για το 32ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο ελήφθησαν οι προτάσεις των ομάδων εργασίας και αξιολογήθηκαν από όλο το ΔΣ. Ξεκίνησε ο σχεδιασμός του προγράμματος και θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου 2023 με σκοπό να σταλούν οι προσκλήσεις σε ομιλητές και προέδρους. Θα γίνει κάθε προσπάθεια να τηρηθεί το όριο της μιας ομιλίας ή προεδρείου καθώς και η παρουσία σε έως 2 δορυφορικά. 

2. Έγινε κλήρωση των κριτών για τις ερευνητικές υποτροφίες και εστάλησαν οι προσκλήσεις για την αποδοχή τους.

3. Μετά από συνεργασία με το ΚΕΣΥ προχώρησε η αναθεώρηση του logbook που αφορά την εκπαίδευση των ειδικευομένων ενώ επικαιροποιήθηκε το Syllabus για την ειδικότητα.

4. Παρουσία του νομικού συμβούλου της Εταιρείας αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εκλογών του 2023 που σύντομα θα ανακοινωθεί σε όλα τα μέλη της Εταιρείας.

5. Αποφασίστηκε στη τελετή έναρξης του επερχόμενου Πανελληνίου Πνευμονολογικού Συνεδρίου να τιμηθεί ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ κ Ν. Κουλούρης.

6. Η  ΕΠΕ θα συμμετάσχει στο ERS 2023 με περίπτερο στο village των εθνικών εταιρειών. Ζητήθηκε από την ERS να γίνει εκδήλωση της ΕΠΕ στα πλαίσια του ERS 2023 ώστε να προβληθεί το έργο της. Προσκλήθηκαν ο νυν και η επερχόμενη πρόεδρος της ERS.

7. Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των ομάδων εργασίας με τίτλο ‘’Τι ακούστηκε στο ERS 2023’’. Θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα με φυσική παρουσία με παράλληλη πανελλήνια διαδικτυακή συμμετοχή.

8. Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της ΕΠΕ στην περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Χαλκίδα στις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

9. Οριστικοποιήθηκε ο σχεδιασμός για την παγκόσμια εβδομάδα της Πνευμονικής Ίνωσης. Θα περιλαμβάνει συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιαστεί διαδικτυακή προσέγγιση για άσκηση κατ’ οίκον. Θα είναι κατά βάση προσαρμοσμένη στα social media με συμμετοχή και του Συλλόγου Ασθενών.

10. Συζητήθηκαν τρόποι για τον έλεγχο της α1 Αντιθρυψίνης μέσω των δραστηριοτήτων της Ομάδας Αιγαίου.

11. Δόθηκε πιστοποίηση  σε 2 Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος.

12. Ζητήθηκε από τον Ειδικό Γραμματέα με αντικείμενο την Εκπαίδευση να προγραμματίσει  το νέο κύκλο των εκπαιδευτικών μαθημάτων της ΕΠΕ για το επόμενο έτος, που θα πάρουν έγκριση και από τον ΕΟΦ.

13. Εστάλη στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ αίτημα για τη συμμετοχή της ΕΠΕ στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Παράλληλα, σε συνεργασία με επαγγελματικές ομάδες της Φαρμακοβιομηχανίας, δρομείς θα τρέξουν με μπλουζάκια που θα περιέχουν μηνύματα από καμπάνιες της ΕΠΕ με κύριο εκπρόσωπό της τη ‘’ Ζωή με ΧΑΠ’’.

14. Ξεκίνησε η πανελλήνια εκπαίδευση που διοργανώνει η ΕΠΕ για το διαθωρακικό υπέρηχο. Πρώτο νοσοκομείο το ΝΝΘΑ ΣΩΤΗΡΙΑ στις 14 Ιουνίου 2023 σε 2 Πνευμονολογικές Κλινικές. Θα ακολουθήσει τον Σεπτέμβριο 2023 η Πνευμονολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης. Ανάλογη πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση θα γίνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας στα πλαίσια του συνεδρίου "Ημέρες Πνευμονολογίας" και στο νοσοκομείο Κέρκυρας στα πλαίσια του  συνεδρίου "What’s new in Respiratory medicine 2023".

15. Ολοκληρώθηκαν οι ελληνικές οδηγίες για τη Πνευμονική Εμβολή και εστάλησαν σε όλα τα μέλη της ΕΠΕ.

16. Μετά την οριστικοποίηση του, στις 19 Ιουνίου 2023, θα δοθεί στην υπηρεσιακή Υπουργό Υγείας το σχέδιο των 3 επιστημονικών εταιρειών και του Συλλόγου Ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα που αφορά τη διαδικασία για το προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα.

17. Απαντήθηκε ερώτημα της ΔΥΓ/ΓΕΣ με θέμα την ακτινογραφία θώρακος απολύσεως.

 Το ΔΣ

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne