Loading...
 
 
8o Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης - Ημέρες Άσθματος 2023 "Νέοι Ορίζοντες στη διαχείριση του Άσθματος", 20-22 Οκτωβρίου 2023 Λίμνη Πλαστήρα
24 Oct 2023

Από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 διεξήχθη στη Λίμνη Πλαστήρα,  το 8ο Σεμινάριο Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης - Ημέρες Άσθματος 2023 "Νέοι Ορίζοντες στη διαχείριση του Άσθματος" της Ομάδας Εργασίας Βρογχικού Άσθματος της ΕΠΕ.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 70 άτομα με κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον για το βρογχικό άσθμα. Σε αυτό αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν το σοβαρό άσθμα, την εφαρμογή βιολογικών παραγόντων, τις μελλοντικές θεραπείες, τη φαινοτύπηση και ενδοτύπηση της νόσου. Δόθηκε βήμα σε νέους ερευνητές για να παρουσιάσουν πρωτόκολλα ή πρόδρομα αποτελέσματα μελετών που σχετίζονται με το βρογχικό άσθμα. Στο σεμινάριο τονίσθηκε η συνεργασία με τις άλλες ειδικότητες και ακούστηκαν οι παρεμβάσεις 3 συναδέλφων αλλεργιολόγων, συναδέλφου παιδιάτρου καθώς και ΩΡΛ. Είναι σημαντικό ότι το σεμινάριο παρακολούθησαν 24 ειδικευόμενοι από όλη την Ελλάδα, ενώ δόθηκε βήμα σε νέους συναδέλφους που ασχολούνται κλινικά και ερευνητικά με το βρογχικό άσθμα.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα ήθελε να συγχαρεί τους συντονιστές της Ομάδας Εργασίας  Βρογχικού Άσθματος,  κα Ε. Φούκα & κ Κ. Σάμιτα για την άψογη οργάνωση και το υψηλό επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης που παρείχαν.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne