Loading...
 
 
1o Διεθνές Συνέδριο «ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΡΟΛΗΨΗ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», 3 - 5 Νοεμβρίου 2023, Αλεξανδρούπολη
06 Nov 2023

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συμμετείχε στο 1ο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στην Πρόληψη και αντιμετώπιση των Λοιμώξεων. Το συνέδριο, με τίτλο: ‘’Επιδημιολογία, πρόληψη και θεραπεία των λοιμώξεων μετά την πανδημία. Διαχείριση της κρίσης’’ πραγματοποιήθηκε από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη .

Σε στρογγυλό τραπέζι που προέδρευσαν ο πρόεδρος της ΕΠΕ κ Στέλιος Λουκίδης και ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΔΠΘ, κ Πασχάλης Στειρόπουλος, παρουσιάστηκαν τα νεότερα σχετικά με τη λανθάνουσα μυκοβακτηριδιακή  διαμόλυνση ή υποκλινική ΤΒ καθώς και η διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση στα άτυπα μυκοβακτηρίδια. Τις παρουσιάσεις έκαναν το μέλος του ΔΣ της ΕΠΕ & Διευθυντής ΕΣΥ, κ Χαράλαμπος Μόσχος και η κλινική υπότροφος στο αντιφυματικό ιατρείο του ΝΝΘΑ « Η Σωτηρία», κα Ευγενία Παπαθανασίου.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne