Loading...
 
 
Ενημέρωση Για Τη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΕ, 16 Νοεμβρίου 2023
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ
20 Nov 2023

Αγαπητοί Συνάδελφοι/ Μέλη της ΕΠΕ,

Σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ συνεδρίασε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 και ασχολήθηκε με 17 θέματα. Αυτή ήταν η 2η συνεδρίαση του παρόντος ΔΣ. Σας κοινοποιούμε τα βασικά ζητήματα και τις σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τα θέματα αυτά, έχοντας ως βασικό σκοπό την  ενημέρωση των μελών μας. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να προσθέσετε κάτι ή να μας ενημερώσετε για τις απόψεις σας, μπορείτε να το κάνετε μέσω του e-mail της Εταιρείας:

1. Σε διαφορετική ημέρα από το ΔΣ  συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή του 32ου  Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου. Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα της τελετής λήξης, έγινε διεξοδική συζήτηση για την έκθεση των φαρμακευτικών προϊόντων, οριστικοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και τα θέματα που θα παρουσιαστούν σε αυτή. Φέτος για τη βράβευση των εργασιών θα χρησιμοποιηθεί ένα διαφορετικό σύστημα με σκοπό να μην υπάρχουν ισοψηφίες. Το συνέδριο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά έχει την αιγίδα και των 7 Ιατρικών Σχολών της χώρας.

2. Αποτιμήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα της ΧΑΠ που κρίθηκαν απολύτως επιτυχείς. Έγιναν 2 κεντρικές εκδηλώσεις, η μία στην Αθήνα, στο μετρό του Συντάγματος και η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Αριστοτέλους (σε συνεργασία με την ΕΝΘΕ) ενώ θα υπάρχουν για το επόμενο χρονικό διάστημα 3 videos στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας της ΧΑΠ εστάλη σε αφίσες στα περιφερειακά νοσοκομεία και σε ιδιωτικά ιατρεία. Το βασικό μήνυμα ήταν ‘’Η αναπνοή σου είναι η ζωή σου – Δράσε εγκαίρως-Επισκέψου τον Πνευμονολόγο σου’’.

3. Έγινε η επιλογή των ειδικευομένων που θα συμμετάσχουν στα Refreshing courses του 2024. Οριστικοποιήθηκαν οι εκπαιδευτές-ομιλητές.

4. Επιλέχθηκαν τα άτομα στα οποία η ΕΠΕ  θα απονείμει τις Κλινικές Υποτροφίες για το 2024 με γνωστικό αντικείμενο φυματίωση και κυστική ίνωση.

5. Συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα του καρκίνου του 2024 (5 Φεβρουαρίου 2024). Αποφασίστηκε φέτος να γίνουν στην Πάτρα, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και τους Πνευμονολόγους της ευρύτερης περιοχής. Το πρόγραμμα θα συζητηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

6. Η Παγκόσμια Ημέρα της Φυματίωσης φέτος θα γιορταστεί στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική και τοπικούς φορείς με κύριο σκοπό την τιμητική διάκριση για το Γενικό Νοσοκομείο Παπανικολάου. Θα σταλεί επίσης πρόσκληση συνεργασίας για την παραπάνω εκδήλωση στην ΕΝΘΕ.

7. Συζητήθηκε το επόμενο βήμα που αφορά τον ΠΕΚΠ (προσυμπτωματικό έλεγχο καρκίνου του πνεύμονα) κυρίως στη βάση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας. Η συζήτηση έγινε μετά από αίτημα της ομάδας καρκίνου της ΕΠΕ. Αποφασίστηκε η συνδρομή της εταιρείας επικοινωνίας της ΕΠΕ.

8. Εγκρίθηκε η παράταση ερευνητικής υποτροφίας που αφορούσε την κα Μπούτου.

9. Αποφασίστηκε σε απάντηση της επιστολής της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών με αντικείμενο την επιδημιολογία και τον εμβολιασμό για τον RSV να εκπροσωπήσουν την ΕΠΕ ο αντιπρόεδρος καθηγητής κ Νικόλαος Τζανάκης και το μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη του ΔΣ στον τομέα των λοιμώξεων,  Αναπλ. Καθηγήτρια κα Παρασκευή Κατσαούνου.

10. Αποτιμήθηκε η συμμετοχή της ΕΠΕ στον φθινοπωρινό διάπλου της Ομάδας Αιγαίου και κρίθηκε απόλυτα επιτυχής. Παράλληλα συζητήθηκε η καλύτερη οργάνωση της μονάδας προληπτικού ελέγχου της ΕΠΕ.

11. Σχετικά με το συνέδριο της ΕΠΝΕΛ, στο οποίο ζητήθηκε εκ νέου η συνεργασία των ομάδων εργασίας της ΕΠΕ, η θέση της ΕΠΕ είναι καταρχάς θετική με τη διαφορά ότι για τη φετινή χρονιά προτείνει τροποποιήσεις στο σχεδιασμό του επιστημονικού προγράμματος.

12. Η ΕΠΕ θα συνεργαστεί με την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος Καρδιάς Αγγείων σε εκδήλωση που θα ονομάζεται ‘’Βήματα καρδιάς-ανάσα ζωής’’ και θα γίνει τον Απρίλιο 2024 στην Αθήνα.

13. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΕΠΕ στην περιφέρεια αποφασίστηκε χωρίς να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία να γίνουν εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις στο νομό Ευρυτανίας.

14. Εγκρίθηκε η πρόταση της υπεύθυνης εκπαίδευσης Αναπλ. Καθηγήτριας Νικολέττας Ροβίνα σχετικά με το πρόγραμμα της διαδικτυακής εκπαίδευσης της ΕΠΕ.

15. Αποφασίστηκε στο workshop της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών για την μικροβιακή αντοχή την ΕΠΕ να εκπροσωπήσουν η Ειδική Γραμματέας κα Ροβίνα και η υπεύθυνη της ομάδας εργασίας Λοιμώξεων, κα Γεωργακοπούλου.

16. Συζητήθηκε η παράταση του προγράμματος "Ενσυναίσθηση, ενδυνάμωση και επικοινωνία" και η προβολή του στα πλαίσια του 32ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου.

17. Τέλος, συζητήθηκε ο προγραμματισμός εκδήλωσης που θα γίνει την άνοιξη του 2024 στη Νάξο για την έλλειψη α1-αντιθρυψίνης.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne