Loading...
 
 
Ανακοίνωση για Δράσεις Μονάδας Πρόληψης Αναπνευστικών Νοσημάτων ΕΠΕ, Νοέμβριος 2023
18 Dec 2023

Η  Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία και η  Μονάδα Προληπτικού Ελέγχου & Κοινωνικών δράσεων το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε δράσεις προληπτικού χαρακτήρα και ενημέρωσης του κοινού για τις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου  2023 στο Β΄ΚΑΠΗ Δ. Γαλατσίου εξετάσθηκαν συνολικά  32 άτομα με υπεύθυνο ιατρό τον κ Νταουλά Κων/νο.

Στις 27-29 Νοεμβρίου 2023 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (ΧΑΠ) εξετάστηκαν 260 συνολικά άτομα και πραγματοποιήθηκαν 232 σπιρομετρήσεις στο ΚΥ Στυλίδας, στο Δ. Λαμιέων & στο ΚΥ Καμμένων Βούρλων. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε,  σε συνεργασία με το  Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και με υπεύθυνους ιατρούς τους κκ Εμμανουήλ Μάνο & Μπελτέγρη Ιωάννη. Tα αποτελέσματα των εξετάσεων χαρακτηρίστηκαν από  υψηλό αριθμό νέων διαγνώσεων αποφρακτικών νοσημάτων, κάτι που καταδεικνύει την αξία αυτών των κοινωνικών δράσεων.

Οι προληπτικές δράσεις της ΕΠΕ θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα, μπορεί να το δηλώσει στο email της εταιρείας pneumon@hts.org.gr.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne