Loading...
 
 
Συνάντηση του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα της ΕΠΕ με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
19 Dec 2023

Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 συναντήθηκαν στο Υπουργείο Υγείας ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ Στέλιος Λουκίδης και ο Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας, καθηγητής κ Πέτρος Μπακάκος με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρωτοβουλία των τριών επιστημονικών εταιρειών, Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς-Αγγείων, σε συνεργασία με την ΕΛΛΟΚ, Ελληνική Ομοσπονδία  ασθενών που πάσχουν από καρκίνο & την Fairlife L.C.C. ,  για τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του πνεύμονα.

Τα μέλη του Δ.Σ. παρουσίασαν στην αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας το περίγραμμα της δομημένης και συντεταγμένης πρότασης των τριών εταιρειών με σκοπό την εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα. Συμφώνησαν όλοι ότι το σχέδιο πρέπει να εξεταστεί από την επιτροπή Δημόσιας Υγείας εφόσον εξεταστούν ή ελεγχθούν πρώτα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που αφορούν τις διάφορες συνιστώσες του.

 Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αίσθημα ευθύνης και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες εταιρείες, καθώς και με τη συνδρομή της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και την σύμφωνη γνώμη των ασθενών με καρκίνο προτείνει ένα δομημένο συντεταγμένο και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, σχέδιο για τον προσυμπτωματικό έλεγχο.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne