Loading...
 
 
Ημερίδα για την Φυματίωση, 27 Μαρτίου 2024 Θεσσαλονίκη
29 Mar 2024
Στις 27 Μαρτίου, η Ελληνική Πνευμονολογική Κλινική (ΕΠΕ) σε συνεργασία με το ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και την Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ διοργάνωσε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης.

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, τίμησαν με την παρουσία τουςεκπρόσωποι του ΑΠΘ, του Νοσοκομείου Παπανικολάου,του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου και της Περιφέρειας.

Στην εκδήλωση εκτός από το επιστημονικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε η ζωντανή ιστορία και η τεράστια κοινωνική προσφορά του «Γ.Ν. Παπανικολάου» από την εποχή της ίδρυσης του ως «Σανατόριο Ασβεστοχωρίου».

Στη συνέχεια, η εμπειρία, το στίγμα και το κοινωνικό αντίκτυπο της Φυματίωσης από την πλευρά των ασθενών έγιναν αντιληπτά ως βιωματική εμπειρία μέσα από τη θεατρική παράσταση “Sanatorium” που παρουσίασαν εργαζόμενοι του Γ.Ν. Παπανικολάου μαζί με επαγγελματίες ηθοποιούς.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη συμμετοχή του γνωστού, συγκροτήματος «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Η ΕΠΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Σ. Λουκίδη, την Ειδική Γραμματέα κα Ν. Ροβίνα, και το μέλος του Δ.Σ. κ. Χ. Μόσχο. Ο Πρόεδρος απηύθυνε χαιρετισμό όπου τόνισε τον ιστορικά καθοριστικό ρόλο της ειδικότητας του Πνευμονολόγου-Φυματιολόγουστην αντιμετώπιση αυτής της μεταδοτικής και θανατηφόρας νόσου από την σανατοριακή εποχή έως σήμερα, κάνοντας τον παραλληλισμό με την τεράστια προσφορά των Ελλήνων Πνευμονολόγων κατά την πρόσφατη πανδημία της COVID-19. Επίσης, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Διοικητή του ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» για την διαχρονική, συνολική προσφορά του Νοσοκομείου στην κοινωνία.

Το ΔΣ θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Κ. Μανίκα και την Καθηγήτρια κα Δ. Παπακώστα, την Υπεύθυνη της Ομάδας Φυματίωσης της ΕΠΕ κα Μ. Σιωνίδου, την κα Σ. Πανταζίδου για τη γραμματειακή υποστήριξη καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΑΠΘ για την ανεκτίμητη συνεισφορά τους στην διοργάνωση της επιτυχημένης εκδήλωσης. 

   


© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne