Loading...
 
 
"Βήματα Καρδιάς-Ανάσες Ζωής", 6 Απριλίου 2024 Εθνική Πινακοθήκη
09 Apr 2024

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2024, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Θώρακος - Καρδιάς – Αγγείων, πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό με θέμα «Βήματα Καρδιάς - Ανάσες Ζωής».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης συμμετείχε η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και η FairLife L.C.C.. Αναπτύχθηκε το κομμάτι του Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα, της αξίας της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του πνεύμονα, της διακοπής καπνίσματος ενώ ακούστηκε και η βιωματική εμπειρία ενός ασθενούς που διαγνώστηκε έγκαιρα με καρκίνο του πνεύμονα. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των τρίων επιστημονικών εταιριών είναι πλέον ευθύνη του κράτους να υλοποιήσει ένα σχέδιο, το οποίο εκπόνησαν σε συνεργασία με τους ασθενείς και αποτελεί πραγματικά ένα επιστημονικό επίτευγμα για τον ελληνικό χώρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΠΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ,  κ Στέλιος Λουκίδης, ο Συντονιστής της ομάδας καρκίνου του πνεύμονα, κ Ελευθέριος Ζέρβας και η υπεύθυνη εκπαίδευσης, κα Νικολέττα Ροβίνα.

© 2024 Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία - All rights reserved
Developed by LogicOne