Loading...
 

Επιστημονική ενημέρωση

Επιστήμονες της Υγείας


Websites ενημέρωσης του Κοινού

με την επιστημονική επιμέλεια της ΕΠΕ

 • Παρασκευή 01 Δεκ 2017
  Με κεντρικό μήνυμα «ΑρχίΖΩ σήμερα» και με επίκεντρο τους ασθενείς, η ενημερωτική πλατφόρμα fightipf.gr στοχεύει στην ενημέρωση όσων πάσχουν από Ιδιοπαθή Πνευμονική Ίνωση (ΙΠΙ). Η ιστοσελίδα τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, της Επιστημονικής Εταιρείας Σπανίων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων, με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Πνευμονικής Ίνωσης «Πνεύμονες Ζωής» και της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων.


   
 • Πέμπτη 02 Νοέ 2017

  Η Α΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας - Κέντρο Ύπνου του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ανακοινώνει την έναρξη του Διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Διαταραχές της Αναπνοής στον Ύπνο - Εργαστηριακή και Κλινική Ιατρική του Ύπνου" με έναρξη μαθημάτων τον Φεβρουάριο 2018.

  Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2017. Παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε από εδώ: http://sleep.med.uoa.gr
   
 • Τρίτη 21 Νοέ 2017

  Η ομάδα δρομέων της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε), με πάνω από 300 δρομείς, συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας «Εμβολιαζόμαστε κατά της Πνευμονιοκοκκικής Πνευμονίας – Κάνουμε την Πρόληψη Πράξη Ζωής!».

  Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

   
 • Τετάρτη 15 Νοέ 2017
  Το Ινστιτούτο Μελέτης της Βαριάς Νόσου σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι», διοργανώνει το 20ο Θεματικό Συνέδριο Εντατικής Θεραπείας & Επείγουσας Ιατρικής με θέμα «ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΤΡΟΦΗ» με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

  Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 24 & 25 Νοεμβρίου 2017 στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
   
  Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να δείτε το συνημμένο τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου ή και να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.icutopics.com
   
   
 • Τετάρτη 15 Νοέ 2017
  Η ΧΑΠ είναι η 5η αιτία θανάτου παγκοσμίως και θα ανέβει στην 3η έως το 2020.

  Ευθύνεται κάθε χρόνο για περισσότερους από τρία εκατομμύρια θανάτους στον πλανήτη μας και εκτιμάται ότι προκαλεί παγκοσμίως περισσότερες από 29 εκατομμύρια χρόνια ζωής σε συνθήκες αναπηρίας (disability-adjusted life-years). 

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον «σιωπηλό δολοφόνο»,την Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ, στις 15 Νοεμβρίου 2017.


  Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ΧΑΠ μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:
   
 • Δευτέρα 16 Οκτ 2017
  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στην προσπάθειά της για βελτίωση της εκπαίδευσης των ειδικευομένων ιατρών στην Πνευμονολογία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 13ο στη σειρά Εκπαιδευτικό Φροντιστήριο-Εκπαίδευση στην Πνευμονολογία, που συνδυάζει την τεκμηριωμένη θεωρία με την σύγχρονη κλινική πρακτική (Pulmonary Board Review Refreshing Course) στις 6 με 8 Οκτωβρίου 2017 στο Ναύπλιο.
   
 • Παρασκευή 22 Σεπ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) θέλοντας να ενισχύσει το κλινικό σας έργο και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει την ιατρική κοινότητα στη σημασία της παρακολούθησης του άσθματος, έχει θέσει υπό την αιγίδα της το πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών «Παρακολουθώ το άσθμα μου» σε όλη την Ελλάδα.
   
 • Σάββατο 04 Νοέ 2017
  Το Τελικό Πρόγραμμα του 26ου Πανελλήνιου Πνευμονολογικού Συνεδρίου είναι διαθέσιμο και μπορείτε να το δείτε από εδώ


   
 • Σάββατο 04 Νοέ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,
  Σας ενημερώνουμε ότι στο 26ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές των ομάδων εργασίας για την ανάδειξη των συντονιστών τους.Τα μέλη των ομάδων παρακαλούνται να προσέλθουν στις συνεδριάσεις την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017. 

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συνάντηση της ομάδας ΧΑΠ αντί της Παρασκευής το μεσημέρι θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στις 14.30, στην αίθουσα Α αμέσως μετά την λήξη του δορυφορικού τραπεζιού.

  Το πρόγραμμα της συνάντησης των ομάδων εργασίας είναι το εξής:
   
 • Τρίτη 07 Νοέ 2017
  Αγαπητοί συνάδελφοι,

  Σας εφιστούμε την προσοχή στο ότι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου το πρωί γύρω από τον χώρο του συνεδρίου θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω της διεξαγωγής του 35ου Μαραθωνίου της Αθήνας. Κλειστές θα είναι οι Λ. Μεσογείων, Κηφισίας, Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, ενώ η οδός Μιχαλακοπούλου θα είναι ανοιχτή. Το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργεί κανονικά.
  Παρακαλούμε να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευση σας στις εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνεδρίες της Κυριακής.
   
416 Αντικείμενα. Σελίδα 8/42
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12